VEĆINA VOZAČA EN ZNA DA ODGOVORI NA OVA TEORIJSKA PITANJA: Testirajte svoje znanje!
Ilustracija, Foto: Paul Bradbury / Caia Image / Profimedia

VEĆINA VOZAČA EN ZNA DA ODGOVORI NA OVA TEORIJSKA PITANJA: Testirajte svoje znanje!

Independent Advisor Car Insurance je napravio mini teorijski test kako bi otkrio koliko su vozači na putu zaista upoznati sa određenim pravilima.

Objavljeno:

Nakon anketiranja 2.010 vozača, kompanija je otkrila da zapanjujućih 88 odsto vozača nije odgovorilo na ovih pet osnovnih teorijskih pitanja, prenosi Mirror.

Štaviše, više od polovine bi palo na teoretskom testu ako bi ga danas ponovo polagali. Dakle, da li osećate da još uvek imate ono što je potrebno da prođete – ili morate ponovo da naučite? U ovom scenariju, prolazna ocena je 80 procenata – što znači da morate da tačno odgovorite na četiri od pet pitanja kako biste položili:

1. Šta znače trouglasti saobraćajni znaci?

2. Koja svetla, ako ih ima, treba da budu upaljena kada vozite auto-putem noću, kada su ispred vas automobili?

3. Koja je zakonska granica brzine na putevima namenjenim isključivo za saobraćaj motornih vozila i brzim putevima, ako nijedan znak ne ukazuje drugačije? (odnosi se na Veliku Britaniju, prim.aut)

4. Koja je brzina za putnička vozila kada vuče drugo, neispravno vozilo?

5. Šta treba da uradite ako morate brzo da usporite dok vozite auto-putem?

Ako ste se mučili sa ovim pitanjima, možda bi bilo vredno da se ponovo upoznate sa Zakonom o saobraćaju na putevima. Ako mislite da ste položili test, čestitamo – odgovori su ispod:

1. Upozorenja

2. Kratka svetla

3. 110 km na sat

4. 40 km/h

5. Uključite sva četiri pokazivača pravca

Šokantno, 21 odsto ispitanika nije moglo da prepozna putokaz „upozorenje“, a svaki peti je mislio da treba da upali duga svetla kada se voze auto-putem noću – što bi moglo da zaslepi vozače. Oni u dobi od 17 do 24 godine imali su veću verovatnoću da padnu na testu, a jedan od 10 nije dobio nijedan tačan odgovor.

Bonus video:

01:52

JAVNE LIČNOSTI I PISCI IMAJU NEPRIJATAN MANIR! Ranković: Kada uđu u knjižaru očekuju POSEBAN TRETMAN i da svi znaju KO SU

(Espreso/Krstarica/A.J./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.