Zašto vreme brže leti što smo stariji? (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

Što toplije, to sporije

Zašto vreme brže leti što smo stariji? (FOTO) (GIF)

Kako se boriti s vremenom? Kada ste bili mali jedva ste čekali da porastete i postanete zrela osoba, kada ste odrasli shvatili ste da vreme juri pored vas
Objavljeno:

Ovo je siguran znak da li on želi ozbiljnu vezu ili ne! (FOTO) (GIF)

Utisak da se nedelje sve više stapaju jedna u druge doseže vrhunac oko pedesete godine. Psiholozi smatraju da stareći imamo sve manje iskustava vrednih pamćenja... A zašto omda dani tako brzo prolaze?

Razgovori između starih prijatelja često se dotiču tradicionalne teme neobjašnjivo brzog prolaska vremena. Kako je munjevito prošao Uskrs, kako nam se čini da je Nova godina bila juče, kako se brzo primaklo još jedno leto...

foto: giphy

- Ko je proživeo mnogo godina lako će zaključiti da mu je zadnjih pet prohujalo mnogo brže nego ranija jednako duga razdoblja. Prisetite se zadnjih osam ili deset godina školovanja: trajala su celi vek. Uporedite to sa zadnjih osam ili deset godina života: minule su za jedan sat - napisao je francuski filozof Pol Dženet 1877. godine.

Mnogi će se složiti s Dženetovim osećajem da se vremenski intervali skraćuju kako odrastamo i starimo.

foto: pixabay.com

- Kad mi je bilo šest godina, putovao sam autom s porodicom iz velškog konvija u Mančester. Putovanju nije bilo kraja. Ležao sam na zadnjem sedišti, gledao narandžasta svetla i kuće pitajući se hoćemo li ikad stići kući - napisao je engleski psiholog i autor Steven Tejlor u magazinu ‚‚New Dawn". Bilo mu je dosadno i zavetovao se da nikad više neće toliko dugo provesti u autu.

foto: giphy

Koliko traju dva sata?

- Vožnja od Konvija do Mančestera i danas traje dva sata kao i kad sam bio dete. Pre nekoliko godina sam opet prošao istim putem i nisam verovao kako sam brzo stigao na cilj. Ona dva sata koja su mi se kao šestogodišnjaku činila beskrajnima prohujala su u tren oka. Većina postaje svesna vremenskog ubrzanja krajem dvadesetih ili početkom tridesetih, kad se skrasi - kaže Tejlor.

foto: pixabay.com
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.