5 IDEJA KAKO DA NAPRAVITE USKRŠNJE KORPICE ZA JAJA: Bukvalno su SVE PRELEPE, lako se prave, a DECA ĆE SE ODUŠEVITI
Najsavršenije korpice za Uskrs, Foto: Printscreen / Youtube / Anica Soleva Paper Crafts

video

5 IDEJA KAKO DA NAPRAVITE USKRŠNJE KORPICE ZA JAJA: Bukvalno su SVE PRELEPE, lako se prave, a DECA ĆE SE ODUŠEVITI

U pripremama za Uskrs treba da učestvuje cela porodica

Objavljeno:

Uskrs je jedan od onih praznika koji nosi posebnu čar zbog svoje porodične atmosfere i tradicije koje se prenose iz generacije na generaciju. Kako se praznični dani bliže, porodice širom pravoslavnog sveta uživaju u zajedničkim pripremama koje ne samo da obnavljaju duh zajedništva, već i stvaraju nezaboravne uspomene.

Jedna od najomiljenijih aktivnosti tokom priprema za Uskrs svakako jefarbanje jaja, koje se često pretvara u pravu malu umetničku radionicu. Deca sa oduševljenjem učestvuju, birajući boje i tehnike kako bi svako jaje učinili jedinstvenim.

Pored farbanja jaja, sve popularnija postaje i izrada korpica za jaja, koje mogu biti fantastičan porodični projekat. Koristeći različite materijale poput papira, kartona, ali i prirodnih materijala poput pruća ili trave, porodice mogu zajedno da kreiraju originalne i personalizovane nosače za svoja umetnička dela.

1. Tri verzije korpice za jedno jaje

Za ovu korpicu vam su vam potrebni malo tvrđi papir ili karton, makaze, bojice i malo lepka. U videu je detaljno objašnjeno kako da napravite ove divne pojedinačne korpice za jaja.

2. Korpica od papirnog tanjira

Ova jednostavna korpica se pravi od kartonskog papira. Može biti bela, u boji ili sa šarama. Tanjir se zaseče na četiri mesta u obliku krsta, a potom se ivice podignu, preklope i zaheftaju. Od dvobojnog papira se iseku uši i malo srculencekao njuškica zeca. Postave se nakorpu kao na donjem videu i dodatno iscrtaju flomasterima zubići i brci. Sa strane se probuše rupice i stavi drška. U dojem videu postoji još jedna verzija korpice, samo sa više zasečenih delova koji se preklapaju i probuše na sredini. Umesto da se heftaju, provuče se satenska traka kroz svaku rupicu i zategne.

3. Korpa od natron-papira

Uzmite komad natron-papira (možete ga kupiri u knjižarama) i isecite ga na 14 jednakih traka. Napravite mrežu od šest vertikalnih i šest horizontalnih traka, tako što ćete ih stavljati naizmenično gore-dole kao u donjem videu. Spojte trake lepkom u jednu tačku na sve četiri strane i dobićete korpicu. Napravite dve drške kojima ćete spojiti po dva špica korpice da dobijete dve ručke . Ukrasite je cvećem od papira

4. Korpica za jaje od kartona od toalet-papira

Umesto da bacite karton od rolne toalet-papira, iskoristite ga da napravite odelce za jaje. Godnji deo isecite u cik-cak a donji zasecite da možete da savijete i dobijete dno za korpicu te zalepite. Od drugog kartona isecite dršku i zalepite. Potom pustite mašti na volju - ukrasite šarama, boajama, šarenim lopticama - u obzir dolazi šta god vam padne na pamet.

5. Korpice od papirnih čaša

Za ovaj projekat su vam potrebne čaše od papira. Mogu poslužiti i plastične ali papirne se lakše oblikuju. Isecite godnju ivicu i podelite ivice čaše vertikalno ka dnu na 16 jednakih delova. Potom svaku traku ispresavijajte i zataknite u onu do nje, kao po je prikazano u donjem videu. Stavote drđkici ukrasite cvećem i jajima po želji.

Za koju god da se varijantu odlučite, sigurni smo da ćete uživati i vi i vaši mališani.

BONUS VIDEO:

00:48

Marija Mikić sa stomakom do zuba farba jaja

(Espreso / 24 sedam / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.