KAKO ODABRATI IDEALNU JAGNJETINU ZA USKRS? Poslušajte savete, a zatim se bacite na savršen recept Đenara Kontalda
Saveti i recept za savršenu jagnjetinu za Uskrs, Foto: Printscreen/Youtube/Citalia

veoma je lako

KAKO ODABRATI IDEALNU JAGNJETINU ZA USKRS? Poslušajte savete, a zatim se bacite na savršen recept Đenara Kontalda

Uz ove savete i recept čuvenog kuvara Đenara Kontalda jagnjetina će vam ispasti savršena čak i ako je nikada niste spremali

Objavljeno:
V Š

Bliži nam se početak Uskrsa i već polako počinjemo da razmišljamo o trpezi koju ćemo spremiti za naše najmilije. Jedno od omiljenih, ali i najboljih rešenja je jagnjetina, ali s obzirom da se ona uglavnom ne nalazi na meniju mnoge domaćice imaju poteškoća sa pripremom. Naravno, tu smo da pomognemo.

Jagnjeće meso se tradicionalno služi za ručak. Postoji bezbroj načina na koji možete da pripremite jagnjetinu, a čuveni kuvar Đenaro Kontaldo je otkrio svoj recept za ovo ukusno meso. Ali, pre nego što dođemo do njegovog recepta moramo krenuti od odabira mesa.

Prvo na šta treba da obratite pažnju je kupovina mesa. Jagnjetina treba da bude roze ili svetlocrvene boje i ne sme da ima puno masti. Masnoća koju meso ima treba da bude bele boje, jer ćete tako znati da je jagnjetina mlada. Ako je mast žute boje to znači da je jagnje starije.

Savršenu jagnjetinu je lako odabrati
Savršenu jagnjetinu je lako odabratifoto: Printscreen/youtube/MirzaNikšić

Ako ste kupili meso par dana ranije, onda ga obmotajte providnom folijom i stavite u frižider. Ne sme da stoji duže od 3 dana.

Kada smo završili sa nabavkom, prelazimo na samu pripremu, po receptu pomenutog kuvara Kontalda.

Ako ste pomislili da je priprema komplikovana jer jelo sprema poznati kuvar, prevarili ste se. Jagnjetinu je lako napraviti, a sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke u tepsiji. Đenaro Kontaldo je ukombinovao odlične namirnice koje jagnjetini daju poseban šmek.

Sastojci:

1,5 kg jagnjećeg buta

200 g maslina

4 fileta inćuna

2 čena belog luka

12-15 luka šalot

200-250 ml belog vina

250 g graška

Korak 1

Pripremite meso

Jagnjeći but zasecite (ne duboko), pa sipajte malo maslinovog ulja, so i biber. Lepo utrljajte. Stavite meso u veliku tepsiju.

Korak 2

Dodajte ostale sastojke

U posudu stavite masline, a nekoliko njih ubacite u proreze mesa. Zatim iseckajte inćune, pa takođe utljajte u meso i ubacite u proreze. U tepsiju stavite i spljošten beli luk, kao i očišećeni šalot (cele komade). Prelijte uljem.

Korak 3

Pecite meso

Stavite tepsiju u rernu zagrejanu na 200°C, pa smanjite temperaturu na 150°C i pecite nekih sat i po vremena. Pola sata pred kraj pečenja dodajte grašak.

Bonus video:

11:15

U PIROTU NASTAJE NAJBOLJA PICA NA SVETU: Sonjin specijalitet sa jagnjetinom, pirotskim kačkavaljem i čvarcima (KURIR TV)

(Espreso/Stvar ukusa/S.B/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.