NEMATE POJMA ZAŠTO SE POJAVLJUJE BELA PENA KADA SPREMATE MLEVENO MESO: Kada čujete ostaćete u ŠOKU, ovo je REŠENJE
Mleveno meso, Foto: Youtube/Printscreen/ University of Illinois Extension

pažnja

NEMATE POJMA ZAŠTO SE POJAVLJUJE BELA PENA KADA SPREMATE MLEVENO MESO: Kada čujete ostaćete u ŠOKU, ovo je REŠENJE

Prilikom prženja mlevenog mesa može da se pojavi bela pena, a mi vas savetujemo kako da je uklonite

Objavljeno:

Mleveno meso koristimo za pripremu mnogih jela, a može da se desi da kupimo od pogrešnog dela mesa ili već samleveno. To nije ništa neobično ako ga koristimo samo za nadev, ali može da se desi da se prilikom prženja oslobodi mast u obliku malo pene. To nije znak da je meso nekvalitetno, ali može ružno da izgleda i da kvari ukus.

Pojava bele pene je prirodan proces zbog hidrofilnih svojstava i promena u strukturi proteina pri zagrevanju. Ona ukazuje na visok nivo sadržaja masti ili vode u mlevenom mesu.

Mleveno meso
foto: PRINTSCREEN/YT/ DOZUS COOK

Takođe, razlog može da bude i nedostatak veziva u mlevenom mesu, a ako želite to da popravite savetujemo vam da dodate malo prezli. Dobro promešajte i bela pena se neće tako često pojavljivati.

Nastavite da pržite meso, pa dodajte ostale sastojke u njega, u zavisnosti od toga šta pravite. Ovo može da se dogodi i kada pravite ćufte ili faširane, a ako niste sigurni kakvo ste mleveno meso kupili, savetujemo vam da u smesu odmah dodate prezle ili jaje.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.