OVOJ PEVAČICI JE POLITIČAR IZ ČAČKA HTEO DA DIGNE SPOMENIK: Uzdisao za njom pa je 80-ih SVI KAČILI NA ZIDOVE (FOTO)
Samanta Foks, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

OVOJ PEVAČICI JE POLITIČAR IZ ČAČKA HTEO DA DIGNE SPOMENIK: Uzdisao za njom pa je 80-ih SVI KAČILI NA ZIDOVE (FOTO)

Visoka je samo 158 centimentara, a zbog zavidnih proporcija 98-59-84 smatrana je seks bombom

Objavljeno: 09:56h

Pevačica i model Samanta Foks svoju uspešnu karijeru započela je kad joj je bilo samo 16 godina, a 15. aprila proslaviće 58. rođendan. Visoka je samo 158 centimentara, a zbog zavidnih proporcija 98-59-84 smatrana je seks bombom. Snimila je seriju provokativnih editorijala za Plejboj, a 80-ih je bila najfotografisanija žena u rodnoj Velikoj Britaniji.

Bila je najpopularniji britanski glamur model. Pre nego što je napunila 20 godina, odlučila se za novu karijeru. Onu pop zvezde. „Touch me (I Want Your Body)“ bio je njen debitantski singl koji je dostigao prvo mesto u 17 zemalja. Osim te, uspešne su joj bile i pesme „Naughty Girls (Need Love Too)“ i „I Wanna Have Some Fun“.

Glumila je u filmovima, učestvovala u rijaliti programima, bila je i voditeljka… Iako je nizala te poslovne uspehe, seks bomba iz 80-ih imala je brojne životne padove. Otac Patrik, koji je bio njen menadžer do 1991. godine, potkradao ju je i oštetio za najmanje milion funti. Samanta ga je tužila, ali uspela je da vrati tek 363 hiljade funti. Pre njegove smrti 2000. godine, Samanta Foks s ocem nije razgovarala gotovo 10 godina.

Kao da to nije bilo dovoljno, život su joj u noćnu moru pretvarali i opsednuti obožavaoci. Zbog njih je od svoje 18. godine morala da plaća telohranitelje. Jedan obožavalac pokušao je čak da se ubije ispred njeno

Samanta Foks
foto: Profimedia

Pakao sa fanovima

Kao da to nije bilo dovoljno, život su joj u noćnu moru pretvarali i opsednuti obožavaoci. Zbog njih je od svoje 18. godine morala da plaća telohranitelje. Jedan obožavalac pokušao je čak da se ubije ispred njenog stana.

– Bio je Francuz, slao mi je pisma u kojima je pisao kako sam mu ja supruga, pretio je da će se ubiti ako ne izađem i razgovaram s njim… Bilo je suludih i histeričnih trenutaka – ljudi su silom hteli da mi se približe, dodirnu kosu… Razbijali su prozore i rizikovali sopstvene živote, morala sam da bežim u helikopteru s krovova zgrada – rekla je svojevremeno Foks.

U dokumentarcu „Page 3: The Naked Truth“ progovorila je i iznela optužbe da ju je pokojna zvezda Dejvid Kesidi seksualno zlostavljao.

Foks tvrdi da se sve događalo tokom snimanja njegovog singla „Romance“. Samanta je prvi put te tvrdnje iznela 2017. godine, a prisetila se i kako ju je napao u toaletu jednog restorana nakon snimanja singla. Ona je tada imala 19 godina. Napad se dogodio u maju 1985. nakon što je od Foks zatraženo da se pojavi u spotu za Kesidijev singl.

– Kad god bi se pritisnuo uz mene, jasno sam mogla da osetim njegovu erekciju. Činilo se da Dejvid namerno otežava snimanje, koje je trajao čitavu večnost, baš zbog toga. Bilo je to izuzetno mučno, prisetila se.

Nakon snimanja Kesidi je pozvao Foks i njenog oca da mu se pridruže na večeri u jednom restoranu.

– Otišli smo na večeru s mojim ocem i ljudima iz diskografske kuće. U jednom trenutku tokom večere otišla sam u toalet, a on me je pratio. Kada je ušao u toalet, nabio me u zid i pokušao da zabije jezik u moja usta. Pobegla sam i vratila se pravo do stola k ocu. Ali, nisam mu ništa rekla, bila sam preplašena, prisetila se Foks te večeri.

Počasna gošća grada Čačka

Samanta Foks
foto: Profimedia

Kako je pre 13 godina pisao Danas, 2007. godine je Samanta Foks bila gošća i muzičke manifestacije u Čačku, „Dani estrade“. Domaći mediji pisali su kako je jedan naš poznati političar rekao da je “ona njegova omiljena pevačica mladosti” i da želi da joj “podigne spomenik” u tom gradu.

Nju jure muškarci, a ona voli žene

Bila je predmet obožavanja brojnih muškaraca koji su svi odreda uzdisali za njom, ali onda je usledio „hladan tuš“ za sve obožavaoce – Samanta je javno priznala kako je zapravo privlače žene. Bila je u vezi sa svojom menadžerkom Majrom Straton sve do 2015. kada je ona, nažalost, preminula od raka.

Ponovo je uspela da pronađe ljubav s Lindom Olsen, za koju se 2022. i udala nakon dugogodišnje veze. Njih dve su u vezi od 2016. godine, a verile su se 2020. Osam godina mlađa tamnokosa Šveđanka ponovo je probudila vatru u Samanti nakon teškog gubitka, a priznale su da su ludo zaljubljene jedna u drugu.

01:49

SRPSKA MANEKENKA U NAJBOGATIJOJ SVETSKOJ FILMSKOJ INDUSTRIJI! Stanković o mužu, detetu, životu: SLAVE SRPSKE PRAZNIKE!

(Espreso/city magazin/Ivana Milošević/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.