KARDIOLOG OTKRIO KOJI POPULARAN SIR JE DOBAR ZA ZDRAVLJE SRCA: Srbi ga tamane, a ovo nisu imali pojma
Mocarela, Foto: Printscreen/ Youtube/ Gurman TV

pažnja

KARDIOLOG OTKRIO KOJI POPULARAN SIR JE DOBAR ZA ZDRAVLJE SRCA: Srbi ga tamane, a ovo nisu imali pojma

Ko ima kardiovaskularne tegobe, izbegava da jede sireve. Ali postoji jedan koji je dozvoljen

Objavljeno:

Za zdravlje srca, treba izbegavati sir. Međtim, kardiolog kaže da postoji i zdrava opcija koja je veoma ukusna.

"Neke namirnice, poput onih s visokim sadržajem zasićenih masnih kiselina i natrijuma, mogu povećati rizik od kardiovaskularnih bolesti", rekao je kardiolog dr Čeng Han Čen. Ističe da je biljna ishrana sa velikom količinom vlakana i malo zasićenih masti korisna za zdravlje srca.

Sir
foto: RINA

Međutim, iako sir sadrži zasićene masti i natrijum, kardiolog tvrdi da može biti deo ishrane zdrave za srce, ali pod ovim uslovom: "Sir koji odaberete ne bi trebalo da ima mnogo zasićenih masnoća i natrijuma i treba ga jesti umereno."

Otkrio je i jednu vrstu sira koja je dobra za zdravlje srca: "Mocarela je dobar izvor proteina i kalcijuma i sadrži čak i probiotike koji mogu koristiti zdravlju creva i imunitetu. Sveža mocarela ima manje zasićenih masti i natrijuma od ostalih sireva", kaže dr Čen.

U 28 g mocarele ima više od 6 g proteina, 143 mg kalcijuma, 138 mg natrijuma i oko 4 g zasićenih masti. Ipak, treba čitati deklaraciju. "Treba izbegavati mocarelu s previše natrijuma jer to može povećati krvni pritisak, između ostalog“, zaključio je kardiolog.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/NajŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.