DOMAĆICE CEO ŽIVOT POGREŠNO KORISTE DASKU ZA SEČENJE: Evo kako je JEDINO PRAVLNO, ovo niko nije znao
Daska za sečenje, Foto: Sam Edwards / Caia Image / Profimedia

pažnja

DOMAĆICE CEO ŽIVOT POGREŠNO KORISTE DASKU ZA SEČENJE: Evo kako je JEDINO PRAVLNO, ovo niko nije znao

Verovatno ste i vi do sada pogrešno koristili ovaj kuhinjski predmet

Objavljeno:

Gurmani provode dosta vremena u kuhinji i priznaju da ih kuvanje opušta i deluje terapeutski na njih. Naravno, to podrazumeva korišćenje pribora za kuvanje kako bi im posao bio olakšan, zbog čega sa lakoćom pripremaju sve što zamisle. Iako gotovo sve domaćice znaju čemu koji pribor služi, mnoge kažu kako su bile u zabludi za korišćenje određenih posuda ili alata u kuhinji, te da su putem društvenih mreža saznale za njihovu pravu svrhu.

Da biste iseckale luk ili bilo koje drugo povrće sigurno kao i svi koristite dasku za sečenje. Osim onih klasičnih drvenih, postoje i plastične daske, i sasvim je svejedno koju ćete koristiti, ali pitanje je da li je koristite pravilno?

Daska za sečenje
foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Ako redovno kuvate i ovaj pribor često koristite, sigurno znate da se kod pojedinih daski nalazi i otvor gore pri vrhu. Iako će se mnoge žene složiti kako je on tu sa ciljem, da dohvatite rukom dasku ili da je okače negde, njegova prava svrha je skroz drugačija.

Naime, kada na dasci iseckate luk ili šargarepu, suština je da dasku primaknete i stavite tačno iznad posude gde planirate da ubacite povrće, a onda da kroz tu rupu povrće spustite u šerpu, lonac ili tiganj.

Na taj način ne stvarate nepotreban nered sa strane, niti vam bilo šta ispada, a posao se obavlja izuzetno brzo i precizno. Ovo je, naravno, jednostavan trik koji će domaćicama olakšati posao i pojednostaviti kuvanje, a ukoliko je bila veća količina povrća tokom sečenja znaćete kako da je najlakše rasporedite i da upravljate njome.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srećna republika/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.