PSIHOLOG OTKRIO 6 NAJČEŠĆIH INTIMNIH FANTAZIJA I NJIHOVO ZNAČENJE: Nećete verovati šta se sve KRIJE IZA OVOGA
Otkriveno šest najčešćih maštarija, Foto: Profimedia

šok

PSIHOLOG OTKRIO 6 NAJČEŠĆIH INTIMNIH FANTAZIJA I NJIHOVO ZNAČENJE: Nećete verovati šta se sve KRIJE IZA OVOGA

Tajne maštarije otkrivaju mnogo toga o vama.

Objavljeno:

Džastin Lemirer, socijalni psiholog i stručnjak za intimne odnose sa američkog univerziteta, za svoju knjigu „Reci mi šta želiš“ sproveo je istraživanje kako bi otkrio ono što mnogi žele da sakriju. Naime, on je intervjuisao 4.175 Amerikanaca o njihovim omiljenim se*sualnim fantazijama.

Lemirer ističe da je nemoguće dati opšti razlog za određenu fantaziju, jer dvoje ljudi mogu maštati o istoj stvari iz potpuno različitih razloga. Raznolikost se*sualnih fantazija je velika, a Lemirer ističe da je svaka fantazija individualna i jedinstvena za svaku osobu. Ipak, ovo je šest najčešćih maštarija.

Otkriveno šest najčešćih maštarija

1. Se*s sa potpunim strancem

Nedostaje vam uzbuđenja u životu
Nedostaje vam uzbuđenja u životu foto: Tinnakorn Jorruang / Alamy / Alamy / Profimedia

To je jedna od čestih fantazija, posebno ako je vaša veza ušla u rutinu. To otkriva da vam nedostaje uzbuđenja u životu i da želite da izađete iz rutine u koju ste upali.

2. Intimni odnosi u javnosti

Još jedna uobičajena fantazija koju su Amerikanci apostrofirali kao veoma čestu. Ako ste poželeli da imate intimne odnose u javnosti, verovatno imate problema sa samopouzdanjem ili vam nedostaje adrenalin u životu. Neka istraživanja su pokazala da to može biti i odraz problema u porodičnim odnosima.

3. Se*s sa drugim ljudima

Se*s sa bivšim partnerom, odnosno partnerkom ne mora da znači da ste željni da prevarite aktuelnog partnera, već da vam nešto nedostaje u postojećoj vezi.

Najčešća fantazija je ona koja uključuje druge ljude

4. Se*s sa osobom istog pola

Da li samo tražite pažnju
Da li samo tražite pažnjufoto: Axel Bückert / Panthermedia / Profimedia

To često može biti zbunjujuća fantazija, ali istraživanja su pokazala da su žene biseksualne ili homoseksualne, ali skoro nikada samo heteroseksualne, iako se većina žena izjašnjava kao heteroseksualne.

5. Se*s u troje

Ovde se verovatno traži pažnja. Kada maštaju o se*su sa svojim partnerom i drugom osobom, osobe su takođe željne zabave i avanture.

6. Dominacija

Ukoliko maštate o tome da vaš partner bude dominantniji, to verovatno znači da želite da izgubite kontrolu. Želite da budu potčinjeni svom partneru i da se osećate željenim, a da vam partner pokaže koliko ih želi.

BONUS VIDEO:

01:22

Ginekolog za Kurir TV: Mi smo svi na porođaju u nekom hiperadrenalinskom stanju

(Espreso / Srećna republika / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.