GENIJALNE CAKE ZA UKLANJAJE ŽUTIH MRLJA SA BELE ODEĆE: Sve već imate u kući, a potrebno vam je samo 10 minuta
Uklanjanje žute mrlje na odeći, Foto: Printscreen TikTok/ carolina.mccauley

savet

GENIJALNE CAKE ZA UKLANJAJE ŽUTIH MRLJA SA BELE ODEĆE: Sve već imate u kući, a potrebno vam je samo 10 minuta

Ove dosadne žute mrlje poznate su po tome što su lako uočljive na odeći svetlijih tonova i najčešće se pojavljuju oko ovratnika i ispod pazuha

Objavljeno:

Žute mrlje od znoja zapravo su rezultat hemijske reakcije između znoja, antiperspiranta i deterdženta, a na njih može uticati širok spektar drugih faktora poput specifične tkanine košulje ili minerala koji se nalaze u vodi.

Postoji mnogo različitih trikova na koje možete vratiti svojoj odeći prvobitnu boju.

Sirće

Belo sirće je jedan od najčešćih alata za čišćenje koji možete imati pri ruci, posebno ako često pravite sopstvena prirodna rešenja za čišćenje. Zahvaljujući njegovoj kiselosti i sposobnosti da ubije neke bakterije koristi se u borbi protiv fela i za dezinfekciju.

Da biste uklonili mrlje od znoja, nanesite belo sirće na zahvaćena područja. Ostavite da odstoji nekoliko minuta ili dok ne primetitie da je mrlja posvetlela, a zatim operite odevni predmet na uobičajeni način.

Soda bikarbona

Zrnasta tekstura sode bikarbone mogu da pomognu u uklanjanju prljavštine, a njena osnovna formula pruža neke moćne prednosti u borbi protiv mrlja. U većini recepata za čišćenje koji uključuju sodu bikarbonu, ona se meša u pastu s vodom ili drugim uobičajenim sastojkom za čišćenje kao što je hidrogen peroksid. Čišćenje mrlja od znoja nije drugačije. Pomešajte pastu u posudi, a zatim je nanesite na mrlju koju želite da tretirate. Pustite da odstoji, operite kao i obično i uživajte u svojoj odeći bez mrlja.

Limunov sok

Slično belom sirćetu, kiselost limunovog soka može biti moćno sredstvo u borbi protiv mrlja. Ako uklanjate mrlje sa delikatnijih tkanina i koje bi mogle biti oštećene nekim od agresivnijih sastojaka na ovoj listi, limunov je rešenje. Iscedite ga, a zatim ga pomešajte s jednakom količinom vode. Nanesite ga na mrlju, umasirajte je i ostavite da odstoji oko sat vremena pre pranja.

Bonus video:

00:15

STAVILA JE KESTEN U TEGLU I OSTAVILA PREKO NOĆI! Ono što je dobila koristićete svake NEDELJE! Super caka (VIDEO)

(Espreso/zenablic/Milorad Milovanović/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.