AKO IMATE TANKU I RETKU KOSU MORATE NOSITI SAMO OVAKVE FRIZURE: Ako je tako STILIZUJETE svi će se OKRETATI ZA VAMA
Kosa, Foto: Profimedia / Robbi Akbari Kamaruddin / Alamy / Alamy /

sjajno

AKO IMATE TANKU I RETKU KOSU MORATE NOSITI SAMO OVAKVE FRIZURE: Ako je tako STILIZUJETE svi će se OKRETATI ZA VAMA

Frizerka otkriva kako da postignete volumen i bujnost čak i ako vas priroda nije obdarila gustim vlasima

Objavljeno: 23:11h

Retka i tanka kosa je problem mnogih žena. I dok je kod nekih ona genetski uslovljena, kod drugih kosa vremenom gubi na kvalitetu zbog starosti, načina života, hormonskih promena i drugih faktora. Ako imate tanku kosu i čežnjivo gledate u dame koje je priroda obdarila bujnim vlasima, ne očajavajte - i za vaš problem postoji rešenje.

Profesionalna frizerka Megan Bruks je za britanski San otkrila koje sve frizure možete da isprobate ako se borite sa ovim problemom. Svako ko ima tanku kosu može da odabere jednu od ove četiri frizure i da bude siguran da će izgledati zanosno.

Bočni razdeljak

Iako ovo ne stoji svima, bočni razdeljak će dati vašoj kosi volumen, za razliku od srednjeg koji to ne čini. Bruks objašnjava da bočni razdeljak pruža fleksibilnost, tako da možete kosu okretati sa jedne strane na drugu. Na tom području gde je najneophodnije ovaj razdeljak naglašava volumen i stvara iluziju pune i guste kose.

Kraća kosa sa šiškama

Kratka kosa sa "zavesa" šiškama je klasičan stil ako imate tanku kosu. Budući da su krajevi tupo ošišani, stvaraju iluziju bujnije i gušće kose, sa posebnim akcentom na bujnost pri dnu frizure. Duža kosa uvek izgleda tanje jer je težina vuče nadole i čini da deluje ravnije. Ukoliko imate tanke vlasi, nemojte po svaku cenu puštati kosu, jer nećete biti zadovoljni frizurom - radije je skratite.

Šiške dodaju volumen i dimenziju, uokvirujući lice i stvarajući razigrane slojeve koji daju dodatni šarm i oduzimaju godinu.

Lob frizura

Ako ste se odlučili za novu frizuru, ne morate odmah da idete na masivno šišanje odjednom. Frizerka sugeriše da je pravi izbor za vas šik bob A linije ili dugi bob, a takođe je ova frizura poznata i kao lob. Ona daje iluziju gušće kose, posebno ako je stilizovana talasasto ili kovrdžama.

Viktorija Bekam je poznata po toj frizuri, ali iz vremena Poš Spajsa. Ova frizura zadržava moderan stil, a daje kosi na gustini.

Tanki slojevi

Umesto teških i teksturisanih slojeva frizerka predlaže da radite meke i tanke slojeve. Oni tankoj kosi daju volumen i teksturu, istovremeno otklanjajući težinu i dodajući oblik. Od svih frizura koje je Bruks predložila, ističe da je ova najlaganija i da je istovremeno i prozračna i besprekorna.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srećna republika/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.