AKO ŽELITE DA KORISTITE ZAČINSKO BILJE U KUHINJI OVO MORATE ZNATI: Samo tako će vam hrana biti UKUSNA
Čorba, Foto: Bakina kuhinja

recept

AKO ŽELITE DA KORISTITE ZAČINSKO BILJE U KUHINJI OVO MORATE ZNATI: Samo tako će vam hrana biti UKUSNA

Ako vam prilikom kuvanja ostane svežeg začinskog bilja, možete da ga iskoristite na vrlo kreativan način!

Objavljeno:

Neretko se dešava da tokom procesa kuvanja ostane višak začinskog bilja, sa kojim ne znamo šta da radimo, pa ga potom bacimo.

Ipak, postoji vrlo kreativan i zabavan trik koji će vam pomoći da na najbolji način iskoristite začinsko bilje, koje zaista daje najlepše arome jelima. U ovom procesu možete da koristite najrazličitije začinsko bilje.

Takođe, ne morate da skupljate ostatke od kuvanja, ovaj trik možete da primenite i sa sveže kupljenim začinskim biljem. Svakako, ukoliko volite da vam povrće bude sveže možda će vas zanimati i kako da paradajz duže bude svež.

Biljke, Začinsko bilje
foto: Printscreen YouTube/Kruna VD

Uzmite plastični kalup za led, dobro ga operite, osušite, a potom u svaki otovor ubacite prstohvat začinskog bilja i prelijte ga otopljenim puterom ili uljem. Kada popunite ceo kalup ubacite ga u zamrzivač.

Nakon toga, kada želite nešto da pržite na tiganju, samo uzmite jednu ili dve kockice i stavite na tiganj. Ako koristite ulje za prženje, Milica ima super trik za ulje sa čačkalicom.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.