EVO ŠTA GOSTI PRVO PRIMETE KADA VAM UĐU U KUĆU: 1 detalj može jako da vas OBRUKA
Kuća, Foto: Profimedia

pažnja

EVO ŠTA GOSTI PRVO PRIMETE KADA VAM UĐU U KUĆU: 1 detalj može jako da vas OBRUKA

Prvi utisak ostavlja miris, kaže stručnjak za čišćenje Beki Rapinčak

Objavljeno:

Gosti, dobrodošli. A šta se desi nakon te dobrodošlice? Sudeći po dizajnerki enterijera i stručnjaku za čišćenje, gosti kada uđu u vaš dom, prvo primete ove detalje. Evo na šta treba obratiti pažnju, a što se uklapa sa higijenom životnog prostora.

Prvi utisak ostavlja miris, kaže stručnjak za čišćenje Beki Rapinčak. "Obično ne prepoznajemo uvek miris svog doma pa je važno da otvorimo prozor, uključimo osveživač vazduha ili zapalimo mirišljavu sveću, ako postoji neprijatan miris. Ukoliko imate kućnog ljubimca, promenite kutije za pesak, operite posteljinu kućnih ljubimaca i usisajte", preporučuje.

Dobra rasveta pomaže lepoj atmosferi u vašem domu, i to gosti primete brzo, naglašava dizajnerka enterijera iz Los Anđelesa Megan Herš i dodaje da slabo osvetljen dom deluje nepouzdano.

Nameštaj, Dnevna soba
foto: Profimedia

A čim gosti uđu u vašu kuću, primetiće - nered. "Svi to znamo, a čak se i ja teško držim te mantre, ali čist prostor je bistra glava i to je nešto što će i vaši gosti uočiti. Napravite mesta da odložite ono što vam nije potrebno i naravno, zadržite samo ono što vam treba", savetuje Herš.

Veliku pažnju naročito privlače dve prostorije u kući: kuhinja i kupatilo: "Ako znate da će vaši gosti biti u kuhinji, odvojite nekoliko minuta da obrišete radne površine i očistite prednje strane uređaja. U kupatilu obrišite pultove, stavite sveže peškire, očistite WC šolju", kaže Beki Rapinčak.

Zanimljiv i drugačiji nameštaj ostaviće dobar utisak. Gostima će se svideti spoj tradicionalnih i modernih ukrasa u kući, dodaju stručnjaci. Poigravanje tim elementima stvara kreativno okruženje.

Sjajan efekat postiže se i sobnim biljkama. "U svakoj sobi u mom domu ima dosta biljaka, a gosti će to uvek komentarisati", naglašava Donovan Ho, stručnjak za uređenje doma. Biljke nas podstiču na razgovor i ukrašavaju prostor.

Ako u svojoj kući imate uobičajeni ulaz, možete da napravite zanimljvo "osveženje" - bilo nekom kreativnom rasvetom, elegantnim tepihom ili umetničkom slikom na zidu.

Nameštaj, Dnevna soba
foto: Profimedia

Umetničke slike su i te kako važan "detalj". "Ući u kuću koja izgleda kao da se još niko nije uselio nije prijatan osećaj. Zato vredi potrošiti malo vremena na postavljanje slika", savetuju stručnjaci. U tu svrhu mogu da posluže i neki drugi detalji, koji su vama dragi i koji dosta govore o vašim interesovanjima.

Ne zaboravite muziku. "Možete da napravite spisak pesama koje odgovaraju temi vaše zabave ili pesama koje su opuštajuće i umirujuće", glasi još jedan savet.

Temparatura vazduha je takođe bitna, a mnogi to zanemaruju. Ključno je obezbediti prijatnu temperaturu u svom domu, kako bi gostima odmah bilo prijatno, piše huffpost.com.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.