KOLAČ OD KESTENA KOJI OBARA S NOGU: Ukus je toliko PREFINJEN da nećete moći da se ZAUSTAVITE NA JEDNOM PARČETU
Kolač od kestena, Foto: Printscreen / Youtube / Food Channel L

recept

KOLAČ OD KESTENA KOJI OBARA S NOGU: Ukus je toliko PREFINJEN da nećete moći da se ZAUSTAVITE NA JEDNOM PARČETU

Ako volite kesten, ovaj tart ćete obožavati.

Objavljeno:

Ako i vi obožavate ukus kestena, vreme je da se počastite sjajnim kolačom od kestena. Božanstveni ukus ovog kolača obara sa nogu, a sama priprema je vrlo lagana i što je najvažnije brza.

Potrebno je: Za testo:

  • 125 gr putera
  • 100 gr šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • 250 gr brašna
  • 2 žumanceta
  • 2 kašike mleka

Za fil:

Prelijte ohlađenom glazurom
Prelijte ohlađenom glazuromfoto: Printscreen / Youtube / Food Channel L
  • 300 ml slatke pavlake
  • 200 g kesten pirea
  • 2 vanilina šećera
  • 3 kašike ruma
  • 2 kašike arome vanile
  • Za glazuru
  • 150 gr čokolade za kuvanje
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte puter, šećer i so. Dodajte brašno i žumanca, pa sipajte hladno mleko. Napravite kuglu od testa i ostavite u frižideru sat vremena.

Na pobrašnjenoj radnoj površini razvijte testo pa prebacite u okrugli pleh za tart. Viljuškom izbockajte testo. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se ohladi. Mikserom umutite slatku pavlaku.

U jednoj posudi pomešajte izgnječen kesten pire sa vanilinim šećerom, rumom i aromom vanile. Umućenu slatku pavlaku dodajte u smesu i sve sjedinite. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom da dobijete glazuru. Preko ohlađenog biskvita stavite ohlađen fil. Prelijte ohlađenom glazurom. Ostavite u frižideru najmanje sat vremena. Secite i služite.

Uživajte u sjajnom ukusu, prijatno!

(Espreso / Trpeza / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.