CAKA ZA NAJKREMASTIJU PALENTU KOJU ĆETE IKAD NAPRAVITI: Mnoge domaćice je uporno prave pogrešno - oduševićete se
Palenta, Foto: Printscreen/Youtube/MamaJela

lagan obrok

CAKA ZA NAJKREMASTIJU PALENTU KOJU ĆETE IKAD NAPRAVITI: Mnoge domaćice je uporno prave pogrešno - oduševićete se

Palentu nazivaju i "italijanskim grizom", a ovo jelo nastalo je u severnoj Italiji

Objavljeno:

Zbog jeftinih sastojaka i lake pripreme, palenta se često nalazila na trpezi u porodicama radničke klase i seljaka, a kasnije postaje popularna u celom svetu. Nekada se pravila i od pasulja i mahunarki, a tradicionlano se služila tako što se stavljala na sredinu stola ili daske.

Danas u palentu možete da dodajete različite sastojke, da je pohujete, služite kao pomfrit... Kod nas se najčešće služi sa sirom, a kako biste napravite kremastu palentu koja nije suva bitno da znate pravilan odnos sastojaka.

Trik za savršenu palenutu je da pored vode sipate i mleko. Odnos treba da bude sledeći: 2/3 vode i 1/3 mleka i palenta po želji. Kuvajte na tihoj vatri dok ne dobijete željenu gustinu. Umesto mleka možete da dodate i pavlaku za kuvanje jer je ona odlična zamena, koja će jelo učiniti savršenim. Ako postite kravlje mleko zamenite biljnim.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.