STRUČNJAK OTKRIO NAJBOLJE REŠENJE ZA KUĆNE MRAVE: Od 1 stvari beže čim je osete - rešite ih se jednom zauvek
Mravi, Foto: Printscreen/youtube/CrazyHrc

genijalno

STRUČNJAK OTKRIO NAJBOLJE REŠENJE ZA KUĆNE MRAVE: Od 1 stvari beže čim je osete - rešite ih se jednom zauvek

Mravi su prave napasti i kada se pojave u kući ili dvorištu, nije ih lako oterati. Mi imamo odlično rešenje

Objavljeno:

Koliko god da se trudite da vam kuća i dvorište budu čisti, mravi mogu da se pojave. Obično se nastane u kuhinjskim elementima, prave putanje po podu, zidovima, u bašti, pored staze... Možete da ih se otarasite na prirodne načine.

Ako imate probleme sa mravima u dvorištu, zasadite nanu, a saksije sa ovom biljkom možete da postavite na terasu i ispred ulaza u kuću, kako biste sprečili da uđu unutra.

Kako biste uništili leglo mrava, veću saksiju stavite iznad legla okrenutu naopako i kroz rupice na dnu sipajte dva litra vrele vode.

Ne vole beli luk

Poređajte oljuštene i isečene čenove belog luka tamo gde ste u videli mrave u kući, a nađite mesto gde ulaze u kuću, pa i tu stavite beli luk. Menjajte ga na tri dana, sve dok ne primetite da više nema mrava.

Beže od sirćeta

Najpoznatije prirodno sredstvo protiv mrava je alkoholno sirće. U flašu sa raspršivačem pomešajte sirće sa malo vode i isprskajte putanju kojom se kreću. Podove prebrišite krpom natopljenom tim rastvorom.

Pomorandža i limun

Citrusi su prirodni insekticidi. Mravi ne podnose mirise limuna i narandže. Iscedite ih i sokom poprskajte mesto na kojima ste ih videli. Kriške limuna postavite u ćoškove kuhinje, a usitnjene kore limuna i pomorandže poređajte na putanju kojom se kreću.

Bonus video:

07:09

ZAŠTO SMRDIBUBE SMRDE? Biolog objasnio šta insekt ispušta kada se oseti ugroženo I DA LI JE OPASNO ZA LJUDE

(Espreso/najzena/Vesna Vukadinovic/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.