RIŽOTO SA SPANAĆEM I HRSKAVOM PRŠUTOM OD KOG IDE VODA NA USTA: Od ovoga će vaš GURMANSKI APETIT potpuno podivljati
Rižoto sa spanaćem i pršutom, Foto: Printscreen/ Youtube/ Najbolja domaća jela za samce

recept

RIŽOTO SA SPANAĆEM I HRSKAVOM PRŠUTOM OD KOG IDE VODA NA USTA: Od ovoga će vaš GURMANSKI APETIT potpuno podivljati

Rižoto sa spanaćem i hrskavom pršutom doneće sezonske ukuse na tanjir, a obrok učiniti raznovrsnim.

Objavljeno:

Rižoto sa spanaćem i hrskavom pršutom je odličan izbor obroka tokom užurbane radne nedelje, jer se pravi za manje od sat vremena. Evo kako da napravite rižoto sa spanaćem i hrskavom pršutom .

Sastojci:

  • 750 ml povrtnog bujona
  • 100 g spanaća
  • mala veza peršuna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 4 kriške pršute
  • 10 g putera
  • 1 grančica listova majčine dušice
  • 1 praziluk, beli deo sitno isečen
  • 1 veliki čen belog luka, sitno isečen
  • 150 g pirinča
  • 20 g kačkavalja, narendanog plus dodatno za posluživanje
  • ½ limuna, sa koricom i sokom

Recept za rižoto sa spanaćem i hrskavom pršutom:

Prokuvajte bujon

Važno je da pirinač bude dobro skuvan
Važno je da pirinač bude dobro skuvanfoto: Printscreen

Za rižoto sa spanaćem i hrskavom pršutom sipajte povrtni bujon u šerpu i pustite da provri. Spanać i peršun blanširajte u bujonu 30 sekundi, a zatim ih izvadite i ostavite da se ohlade na trenutak. Smanjite vatru. Iscedite višak vode iz spanaća i peršuna, a zatim ih stavite u seckalicu. Dodajte 2 kašike maslinovog ulja i 1 kašiku vode, zatim umutite u fini pire i ostavite po strani.

Dinstajte pirinča

Zagrejte preostalo ulje u tiganju i pržite pršutu dok ne postane hrskava. Pršutu prebacite u tanjir obložen kuhinjskim papirom i ostavite sa strane. U tiganj stavite polovinu putera, listove majčine dušice, praziluk i beli luk i začinite. Pržite nekoliko minuta na srednjoj vatri dok praziluk ne omekša i ne bude aromatičan, ali ne porumeni. Dodajte pirinač, mešajući, da se obloži mešavinom belog luka, i dinstajte 4 minuta dok ne postane providan. Dodajte jednu kutlaču toplog povrtnog bujona i kuvajte dok se ne upije, neprestano mešajući.

Pomešajte sa spanaćem

Nastavite sa ovim procesom dodajući po jednu kutlaču tokom 20-30 minuta, stalno mešajući, dok pirinač ne postane kremast. Sklonite tiganj sa vatre i umešajte preostali puter, kačkavalj, veći deo limunove korice i limunov sok. Umešajte pastu od spanaća koju ste prethodno napravili. Podelite između dva tanjira, na vrh stavite hrskavu pršutu i ​​pospite još malo kačkavalja i limunove korice.

Uživajte u savršenom ručku!

BONUS VIDEO:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

.(Espreso/ Stvar ukusa/ Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.