ZA OVOG KUĆNOG LJUBIMCA SE TVRDI DA DONOSI SREĆU U DOM: Veruje se da će KUĆA sa ovom životinjom biti BLAGOSLOVENA
Koji je ljubimac u pitanju?, Foto: Profimedia

nije ni pas ni mačka

ZA OVOG KUĆNOG LJUBIMCA SE TVRDI DA DONOSI SREĆU U DOM: Veruje se da će KUĆA sa ovom životinjom biti BLAGOSLOVENA

Možda su pas i mačka najčešći kućni ljubimci, međutim kada je sreća u domu u pitanju postoji bolji izbor.

Objavljeno:

Poslednjih decenija mnogo se govori o feng šuiju kao drevnoj veštini, kada su u pitanju dekorisanje i unošenje predmeta u kuću, za koje se veruje da donose sreću, mir i bogatstvo.

A, ono o čemu se retko govori, pa mali broj ljudi zna je to da postoji i jedan kućni ljubimac koji bi mogao da donese neverovatnu količinu dobra za celu porodicu. U pitanju je zlatna ribica.

Da, nije u pitanju ni pas ni mačka, već zlatna ribica. A ko još ne bi voleo da u svom domu ima akvarijum pun šarenih ribica?

Ova životinja je veoma cenjena u čitavom orijentalnom svetu, a budisti je veoma poštuju jer predstavlja jedan od svetih amblema Bude.

Trk do prodavnice kućnih ljubimaca po svoju ribicu
Trk do prodavnice kućnih ljubimaca po svoju ribicufoto: Printscreen YouTube/AKVARISTA BG

Pa, tako istočne zemlje čvrsto veruju da porodice koje imaju zlatne ribice u svom domu žive dugo i zdravo, a Egipćani od davnih vremena veruju da ovaj ljubimac donosi sreću celoj porodici.

U Grčkoj je takože, zlatna ribica moćan simbol, a kod njih samo udate žene primaju zlatne ribice kao poklon da bi imale sreće u braku i puno dece. Mnogi veruju da su zlatne ribice najmoćniji talisman koji privlači bogatstvo.

Kinezi veruju da zlatna ribica zadržava dobru či energiju u kući, bez koje, prema njihovom uverenju, u bilo kojem domu nema mira, prosperiteta i novca.

Ostalo vam je još samo da odete do prve prodavnice kućnih ljubimaca i nabavite svoju zlatnu ribicu!

BONUS VIDEO:

02:08

PAŽNJA! AKO VAM SE LJUBIMAC OTRUJE IMATE SAMO SAT VREMENA! Veterinar za Kurir TV otkrio: Samo OVA 3 NAČINA ĆE GA SPASITI

(Espreso/ Informer/ Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.