UZ OVAJ TRIK VIŠE NEĆETE ZABORAVITI GDE STE STAVILI KLJUČEVE: Potrebno je samo da POSLUŠATE SAVET i sve je rešeno
Ključ, Foto: Promo

sjajno

UZ OVAJ TRIK VIŠE NEĆETE ZABORAVITI GDE STE STAVILI KLJUČEVE: Potrebno je samo da POSLUŠATE SAVET i sve je rešeno

Da li ste spremni da rešite misteriju izgubljenih ključeva i uštedite sebi dragoceno vreme i nepotreban stres?

Objavljeno:

Svako od nas se bar jednom našao u situaciji da je bio spreman da izađe iz kuće, ali odjednom smo shvatili da ne znamo gde stavljamo ključeve. Ovo nije samo uobičajeno, već je i izuzetno frustrirajuće. Ključevi su mali, nisu baš najlakši za čuvanje, a izuzetno važni za naš svakodnevni život.

Neke jednostavne, ali efikasne strategije koje nam mogu pomoći da smanjimo te trenutke zaborava i poboljšamo našu organizaciju.

Stvaranje efikasnog mesta za odlaganje

https://www.espreso.co.rs/lifestyle/zivot/1426854/aluminijumska-folija-sprecava-kradju-automobila

To bi trebalo da bude mesto koje je lako mesta odlaganja, ali u isto vreme dovoljno centralno da se ne može prevideti. Evo nekoliko saveta za stvaranje idealnog deponija:

Ključ, Ključevi, Ključevi od automobila, Ključevi od auta, Automobil
foto: Profimedia

Koristite ukrasne priveske za ključeve: pored funkcionalnosti, oni takođe mogu postati deo vašeg kućnog dekora. Izaberite lokaciju na ulazu: Čim uđete, imate gde da stavite ključeve, a kada izađete, znate gde su. Navedite članove porodice: Uverite se da svi u domaćinstvu znaju za ovo mesto i da ga koriste.

Upotreba tehnologije za praćenje ključa

Tehnologija nam može u velikoj meri pomoći da pronađemo izgubljene ključeve.

Uzmite u obzir sledeće:

Bluetooth uređaji za praćenje: Možete da pričvrstite male uređaje kao što su Tile ili Apple AirTag na svoj privezak za ključeve i brzo saznate gde su vam ključevi putem telefona. Pametne brave: Omogućavaju vam da otključate vrata telefonom ili čak otiskom prsta, smanjujući potrebu za tradicionalnim ključevima.

Razvijanje rutine i navika

Uspostavljanje dnevne rutine za čuvanje ključeva može smanjiti verovatnoću da ih izgubite.

Uvek ih držite na istom mestu: Neka ovo bude deo vaše dnevne rutine. Ponovite mantru: Kada odložite ključeve, ponovite u mislima (ili naglas) gde ste ih stavili. Ovo pomaže da se konsoliduje memorija. Zamislite: Kada izađete od kuće, zamislite gde su vam ključevi. Ova kratka vežba pomaže u jačanju vašeg pamćenja.

Psihološki trikovi za bolje pamćenje

Takođe možete ojačati svoje pamćenje sa nekoliko jednostavnih trikova:

Asocijacija: Povežite mesto gde držite svoje ključeve sa nečim smešnim ili neobičnim. Bizarna ili smešna sećanja se lakše pamte. Koristite mnemotehniku: Smislite rime ili pesme koje uključuju gde držite ključeve.

Šta da radimo kada ipak izgubimo ključeve

I pored svih mera predostrožnosti, može se desiti da izgubimo ključeve. U ovom slučaju:

Ostanite mirni: panika vam zamagljuje razmišljanje. Duboko udahnite i razmislite gde ste poslednji put bili. Sistematska pretraga: Počnite od mesta gde su ključevi poslednji put viđeni i postepeno proširite oblast pretrage. Koristite tehnologiju: Ako imate uređaj za praćenje, koristite ga da biste locirali svoje ključeve.

Zaboravljanje gde stavljamo ključeve je frustrirajuće, a uz jednostavne strategije i malo truda, možemo značajno smanjiti učestalost ovih pojava.

Bonus video:

01:05

Veliko hapšenje pedofila u Srbiji

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.