OVO JE RAZLOG SUKOBA IZMEĐU BRAĆE VILIJAMA I HARIJA: Desilo se pre 20 godina, to je IZAZVALO SKANDALČINU NA DVORU
Princ Vilijam, Foto: Profimedia

sukob

OVO JE RAZLOG SUKOBA IZMEĐU BRAĆE VILIJAMA I HARIJA: Desilo se pre 20 godina, to je IZAZVALO SKANDALČINU NA DVORU

Kako je za britanski "Dejli mejl" objasnio kraljevski biograf Robert Lejsi, sukob među kraljevićima postoji već više od 20 godina, a bilo je i perioda kad su jedva pričali

Objavljeno:

Susret zavađene braće princa Harija i Vilijama očekuju teški razgovori verovatno u maju, kada je najavljen dolazak odbeglog kraljevića u London. Prema rečima stručnjaka za kraljevsku porodicu Toma Kvina, sastanak će verovatno biti organizovan formalno i iza zatvorenih vrata.

- S obzirom na to da su lekari princezi Kejt Midlton dijagnostikovali rak, Hari će se sigurno potruditi da vidi svog brata i Kejt kada se vrati u Veliku Britaniju u maju. Ako se to desi, to će biti veoma kratak, pažljivo osmišljen sastanak i organizovan da potraje kratko kako bi braća izbegla teške teme za razgovor - rekao je Kvin za britanski Miror.

Dolazak odbeglog kraljevića najavljen je za maj, kada bi trebalo da prisustvuje jednom investicionom događaju.

Podsećamo, Hari je nedavno na nekoliko sati boravio u Londonu kada je posetio bolesnog oca, ali je tada izbegao susret sa bratom.

Kako tvrde poznavaoci prilika na britanskom dvoru, sukob princa Vilijama i njegovog mlađeg brata Harija je mnogo dublji, a nedavni događaji koji su uneli veliki nemir u živote članova britanske kraljevske porodice bili su samo kap koja je prelila čašu.

Iako se često potencira da su braća nekad bila izuzetno bliska i da je do raskola u porodici došlo nakon što je Hari odlučio da se sa porodicom preseli u Ameriku, njihov sukob zapravo seže duboko u prošlost.

Sukob tinja već 20 godina

Princ Hari, Geret Tomas
foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Kako je za britanski "Dejli mejl" objasnio kraljevski biograf Robert Lejsi, sukob među kraljevićima postoji već više od 20 godina, a bilo je i perioda kad su jedva pričali. Prva ozbiljnija svađa među njima izbila je 2002, kad je otkriveno da je Hari pušio kanabis, što je izazvalo nezapamćeni skandal na dvoru.

Do dodatnog poniženja vojvode od Saseksa došlo je tri godine kasnije, kad je snimljen u nacističkoj uniformi na jednoj žurci. Hari se javno izvinio ocu, tadašnjem princu Čarlsu, koji ga je poslao kod glavnog rabina u Londonu da mu objasni ko su zapravo bili nacisti.

Međutim, kako je objasnio Lejsi, malo je poznato da upravo Vilijam pomogao bratu da izabere uverljivu uniformu, a da je na kraju Hari preuzeo odgovornost na sebe, dok je njegov stariji brat prošao bez posledica.

- Megan nije bila ključni faktor u odluci princa Harija da se povuče iz porodice. U januaru 2005. nakon fijaska sa nacističkim kostimom sada znamo da je princ Hari bio ljut, jer se nije preispitivala umešanost njegovog brata u skandal. Hari se oseća otuđeno. Njegovi prijatelji se sećaju da je tada došlo do prilično ozbiljnog razdora između braće kada je Hari prvi put počeo da shvata cenu toga što je žrtveni jarac - napisao je Lejsi u svojoj knjizi "Bitka braće".

Uloge među braćom su bile jasno podeljene

U prilog ovoj teoriji ide i priča novinarke Kejti Nikol koja se prisetila kako joj je jedna kraljevska pomoćnica rekla da su Hari i Vilijam još pre 20 godina imali ozbiljne sukobe i da su jedva razgovarali. Hari je negodovao zbog činjenice da se Vilijam uvek olako izvlačio.

Lejsi, pak, smatra da je uloga među braćom bila jasno podeljena, i to s razlogom.

- Uloga starijeg brata bila je da bude savršen, bez obzira da li on zaista jeste ili nije. Funkcija mlađeg bila je da zasmejava ljude, krši pravila, i ta uloga je godinama oblikovana za Harija kako bi Vilijam u očima javnosti bio superiorniji od svog "jadnog i beskorisnog" brata - zaključio je Lejsi.

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

(Espreso/srećna republika/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.