TRADICIONALNI IRSKI HLEB GOTOV ZA 15 MINUTA: Rapsodija AROMATIČNIH mirisa mami domaćice, idealan za USKRŠNJU trpezu
Tradicionalni irski hleb, Foto: pritnscreen/ youtube/ Emily's Kitchen

recept

TRADICIONALNI IRSKI HLEB GOTOV ZA 15 MINUTA: Rapsodija AROMATIČNIH mirisa mami domaćice, idealan za USKRŠNJU trpezu

Recept poznate svetske kuvarice Marte Stjuart. Ako ga umotate u plastičnu kesu trajaće i 2 nedelje na sobnoj temperaturi.

Objavljeno:

Tradicionalni recept za irski hleb koji će otvoriti sva vaša čula i mami svojim mirisom.

Potrebno je:

  • 3 kašike neslanog maslaca, otopljenog
  • 4 šolje brašna + još malo za mešenje
  • 3/4 šolje šećera
  • 3/4 šolje suvog grožđa
  • 2 kašike semenki kima
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1 1/2 šolje mlaćenice
  • 2 jaja

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, suvo grožđe, kim, sodu bikarbonu, so i prašak za pecivo. U jendoj šerpici lagano ugrejte mleko, tek da bude mlako, pa ga mutite sa nakupljenim kajmakom dok se ne izdvoji maslac. Preostala tečnost je mlaćenica.

Zasebno umutite mlaćenicu, jaja i 2 kašike maslaca. Dodajte prethodnoj smesi pa zamesite testo. Na pobrašnjenoj radnoj površini mesite testo oko 4 minuta, pa oblikujte loptu. Premažite ostatkom maslaca pa zasecite x na vrhu lopte. Pecite oko 45 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok čačkalica ne izađe suva iz hleba.

Pustite da se ohladi i uživajte u ukusu!

BONUS VIDEO:

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso/ Trpeza/ Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.