NAJKREMASTIJA POSLASTICA KOJU MORATE NAPRAVITI ZA VREME POSTA: Brza PLAZMA torta idealna za svaki dan - ukus kida
Posna plazma torta, Foto: Kristalni Recepti/ Printscreen/ Youtube

mmm, preukusno!

NAJKREMASTIJA POSLASTICA KOJU MORATE NAPRAVITI ZA VREME POSTA: Brza PLAZMA torta idealna za svaki dan - ukus kida

Takozvana plazma torta dezert je po svačijem ukusu – i kremast, i sladak (ali ne previše), i osvežavajući, i veoma jednostavan i brz za pripremu

Objavljeno:

Sve sastojke na spisku možete zameniti posnim varijantama, odnosno posnim keksom, posnom čokoladom i posnim margarinom, pa ova torta može da se pravi i tokom Uskršnjeg posta ili za slave.

Veoma je prilagodljiva, pa klasičnu plazma tortu možete obogatiti čokoladnim bananicama, želeom, brusnicama, suvim smokvama... Čime god želite!

Ono što je sigurno jeste da će svaki zalogaj u svakom slučaju biti božanstven.

Sastojci:

300 g mlevenog keksa

50 g mlevenih (ne previše sitno) lešnika i oraha, pomešano

80 g šećera u prahu

100 g rendane crne čokolade

130 g margarina, na sobnoj temperaturi

1 kesica vanilin šećera

oko 200 ml gaziranog soka od pomorandže

(opciono) suvo voće, žele bombone itd.

1 kesica slatke pavlake

Priprema

Mutite margarin sa šećerom u prahu i vanilinim šećerom dok ne dobijete penastu smesu. Probajte i posnu doboš tortu, idealnu za dane posta!

Potom ubacite mleveni keks i grubo mleven miks oraha i lešnika.

Po želji dodajte žele bombonice ili suvo voće.

Narendajte čokoladu, pa sve lepo promešajte i potom dodajte sok od pomorandže malo po malo, da ne biste preterali.

Prebacite na tacnu i oblikujte po želji.

Umutite slatku pavlaku, pa time premažite torticu. Možete ukrasiti mlevenim keksom ili orasima.

Stavite u frižider da se stegne.

Bonus video:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/glossy/T.S.R./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.