OVE BILJKE ODBIJAJU PAUKOVE IZ VAŠE KUĆE: Od njih beže glavom bez obzira, miris ih doslovno ubija
Pauk, Foto: Printscreen/Youtube/Trebinje Live

pažnja

OVE BILJKE ODBIJAJU PAUKOVE IZ VAŠE KUĆE: Od njih beže glavom bez obzira, miris ih doslovno ubija

Njen osvežavajući miris deluje kao prirodni repelent za ove životinjice

Objavljeno:

Osim što su prirodne i ekološki prihvatljive opcije za odbijanje paukova i komaraca, ove biljke vašem domu takođe dodaju lepotu i osvežavajući miris.

Lavanda

Lavanda je poznata po svom predivnom mirisu koji takođe odbija paukove. Njen jak miris deluje kao prirodni repelent za paukove. Možete posaditi lavandu u saksije ili u vrtu ili oko ulaza u vaš dom, kako biste održali te neželjene goste što dalje.

Menta

Menta je još jedna biljka koja može pomoći u odbijanju paukova. Njen osvežavajući miris deluje kao prirodni repelent za ove životinjice. Posadite mentu u vrtu ili u posude na terasi kako biste smanjili prisutnost paukova u vašem okruženju, savetuje Centar zdravlja.

Žalfija

Žalfija
foto: Profimedia

Žalfija je još jedna biljka s jakim mirisom koja može odbiti paukove. Njeni listovi imaju antibakterijska svojstva i emituju miris koji neprijatno utiče na njih. Posadite žalfiju u vrtu ili u posude koje ćete postaviti po svom prostoru kako biste potjerali paukove.

Citronela

Citronela je poznata po svojem efikasnom odbijanju komaraca, ali takođe može pomoći u teranju paukova podalje od vašeg doma. Ova biljka ima jak miris limuna koji, osim što tera paukove i komarce, osvežava vazduh.

Ruzmarin

Ruzmarin nije samo ukusan dodatak jelima, već može i pomoći u odbijanju paukova. Naime, njegov miris deluje kao prirodni repelent za ove njih. Posadite ruzmarin u vrtu ili u posude na terasi kako biste smanjili količinu paukova u okolini i u vašem domu.

05:05

OVA BILJKA JE BOLJA OD ANTIDEPRESIVA! Poznati travar otkrio kako možete lečiti hemoroide, regulisati mentruaciju i mnogo drugo

(Espreso/Najžena/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.