OVAJ DEČAK TVRDI DA JE UMRO 11. SEPTEMBRA 2001. U NAPADU NA BLIZNAKINJE: Za sebe kaže da je REINKARNACIJA, jezivo
Dečak, Foto: Printscreen/youtube/LMN

JEZIVO

OVAJ DEČAK TVRDI DA JE UMRO 11. SEPTEMBRA 2001. U NAPADU NA BLIZNAKINJE: Za sebe kaže da je REINKARNACIJA, jezivo

Moli zna istinu i ko je bio čovek za kog veruje da je danas njen sin

Objavljeno: 10:57h

Teroristički napad na Svetski trgovinski centar, odnosno kule bliznakinje u Njujorku, 11. septembra 2001. godine ostaće upamćen kao jedan od najtragičnijih dana u novijoj istoriji. Od tada su mnoge dokumentarne emisije snimljene, rekonstruisan je događaj, svedočili su oni koji su preživeli, a onda su počeli da se javljaju oni koji tvrde da su 'reinkarnacija stradalih u nesreći'.

Jedna od takvih priča o reinkarnaciji tiče se i dečaka po imenu Kejd, a njegovi roditelji su za medije govorili kada je on imao samo sedam godina. Tada su Moli i Kejd, majka i otac dečaka, ispričali da je jedan od ljudi, koji je stradao kada su teroristi putničkim avionima udarili u kule bliznakinje, 28. decembra 2004. godine rođen ponovo kao njihov sin.

"Prvi put kad sam uzela Kejda u ruke bilo je neverovatno, zato što mi je rečeno da neću moći da imam decu. Ipak, Kejd je bio drugačiji. Nije bio kao druge bebe, već kao odrastao čovek. Pogledom kao da se pitao: "Ko ste vi?", ispričala je majka.

Kod Kejda je sve bilo preuranjeno. Rano je počeo da govori, rano je prohodao. Već sa dve godine je pokazivao veliku inteligenciju. Mogao je da razgovara sa odraslima. Već sa tri godine je počeo da govori kako se seća svoje smrti. Počeo bi da plače usred noći i da priča kako je radio u visokoj zgradi, da je iz svoje kancelarije mogao da vidi Kip slobode.

Sanjao je da pada sa visoke zgrade

"Govorio mi je da sanja da pada sa zgrade i da je tako umro. Poptuno je nadrealno da trogodišnjak priča o Njujorku i smrti", sećala se.

Počela je da razmišlja da li je moguće da je bio u Svetskom trgovinskom centru?

"Veliki deo mene je negirao da je to moguće. Niko u mojoj porodici nije poznavao nikoga ko je bio u Svetskom trgovinskom centru. Kejd nikad nije bio u Njujorku. Mislila sam da ima bujnu maštu, ali onda je postao opsednut avionima", dodala je mama Moli.

Plašili su ga avioni

U početku je Kejd bio prestravljen avionima. Za njega su to bila čudovišta.

"Nije bio uplašen da bude u vazduhu, već se činilo da se više plaši gde oni idu - rekla je baka", a Kejd je dodao da ne voli visoke zgrade.

Prolazeći pored jedne jedne takve, uplašeno je izgovorio: "Podseća me na kule bliznakinje i vraća mi mnoge loše uspomene".

"Pokušala sam da nađem izgovore, ali došla sam do tačke da više nisam mogla da poričem. Rekao mi je da je bio u zgradi u koju je udarilo nešto, da se desila eksplozija i da je on pao sa zgrade. Odjednom su mi se sve kockice sklopile. Strah od aviona, visoka zgrada - ova osoba je bila u Svetskom trgovinskom centru", istakla je uplašena majka.

"Avion je udario u Svetski trgovinski centar, a onda sam ostao zaglavljen u zgradi. Dok sam padao i dalje sam bio živ. Udario sam o zemlju i umro", uznemireno je ispričao Kejd.

On je čak tražio roditeljima da mu promene ime.

"Nije mu se sviđalo Kejd. Insistirao je da Kejd nije njegovo ime", naveli su roditelji.

Moli je počela da pretražuje sve na internetu u vezi sa 11. septembrom, pisala je po forumima u nadi da će joj neko odgovoriti i pomoći da rasvetli čitav slučaj. Jedna žena joj je poslala link koji je Moli ostavio bez daha.

"To je bila priča o čoveku koji je radio u Svetskom trgovinskom centru i čiji život i smrt odgovaraju Kejdovim uspomenama. Pronašla sam sve detalje, fotografije, ali nikad nisam pomislila da kontaktiram porodicu žrtve. Nisam želela da im remetim proces tugovoanja i patnje pominjem tog dana, a i šta bih im rekla: "Vaš sin nije umro, samo je neko drugi sada". Da mene neko pozove sa takvom vešću, spustila bih slušalicu".

Moli zna istinu i ko je bio čovek za kog veruje da je danas njen sin

"Znam ko je bio, znam kako je umro. Ali kao majka - osećam se bespomoćno. Ne mogu da mu odagnam te uspomene".

Ljudi nisu želeli da se njihova deca druže sa Kejdom. Zvali su ga lažovom. Učiteljice su govorile da ometa drugu decu u školi.

"Moja misija sada jeste da mu olakšam život što je više moguće, da mu pomognem da mu bude udobno u 'novom telu'. Mora da nauči da bude Kejd, da bude dete ponovo, da nauči da se smeje. Mislim da ćemo uspeti", ispričala je tada njegova majka Moli, u čemu je kasnije godinama i uspela, jer se Kejd, kako piše na kraju priloga, danas profesionalno bavi fudbalom.

00:36

NOVINARKA IZ SRBIJE BILA NADOMAK EKSPLOZIJE U ISTANBULU, OVO JE NJENA PRIČA! Eksperti u studiju: Terorizam je oružje slabih!

(Espreso/Blic žena/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.