PEKAR PODELIO TAJNI RECEPT ZA NAJUKUSNIJI PRELIV ZA PITE: Od njega je korica hrskava, a iznutra sve ostane sočno
Pita, Foto: Jelajelena Petrovic

oduševićete se razlikom

PEKAR PODELIO TAJNI RECEPT ZA NAJUKUSNIJI PRELIV ZA PITE: Od njega je korica hrskava, a iznutra sve ostane sočno

Svaka srpska trpeza nezamisliva je bez pite

Objavljeno:

To je naše tradicionalno, srpsko jelo, a varijacije su brojne. Ipak, ono što je važno za pitu je da ima dobar preliv. Upravo to je bitno da bi pita bila ukusna.

Pite su omiljeni specijalitet mnogih domaćica, a tajna njihovog savršenog ukusa leži upravo u prelivu koji se koristi. Bez obzira da li je u pitanju pita sa sirom, mesom, zeljem ili spanaćem, preliv igra ključnu ulogu u postizanju savršene teksture i ukusa.

Razlika između domaće i pekarske pite Jeste li primetili da se domaće pite razlikuju od onih koje kupujemo u pekari? Tajna leži u prelivu koji se koristi. Dok pekari obično koriste jednostavan preliv, domaćice imaju priliku da samostalno pripremaju preliv prema svojim željama, što često rezultira ukusnijim pitama, piše "Krstarica".

Recept za preliv koji će obogatiti vašu pitu Sastojci:

- 8 kašika brašna - 1 kesica suvog kvasca - 2 šolje mleka - 100 ml ulja - so - šećer Priprema:

1. Pomešajte malo šećera i kvasca, pa ih prelijte mlakim mlekom i promešajte.

2. Dodajte so, ulje i brašno u smesu. 3. Premažite svaku koru ovim prelivom pre nego što je filujete na uobičajen način. 4. Ukoliko vam ostane preliva, prelijte ga preko pite i ostavite da odstoji oko sat vremena kako bi se ukusi sjedinili. Ovaj preliv će unaprediti vašu pitu, čineći je sočnijom i ukusnijom nego ikada pre.

Bonus video:

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso/republika/Nevena Jakovljević/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.