U JUGOSLAVIJI JE OVO BIO STANDARD LEPOTE: Balavili su za njima, a nije bilo ništa "NA IZOL'TE", gram ŠMINKE ne nose
Ilustracija, Foto: Printscreen/Facebook/Zanimljivo ツ

morate znati!

U JUGOSLAVIJI JE OVO BIO STANDARD LEPOTE: Balavili su za njima, a nije bilo ništa "NA IZOL'TE", gram ŠMINKE ne nose

Standardi lepote veoma su se promenili u odnosu na samo deceniju ili dve pre, a da ne govorimo o tome da smo od jedne Grejs Keli došli do toga da se danas uzor mladim devojkama sestre Kardašijan.

Objavljeno:

Moda je jedan od je jedan od kulturoloških fenomena koja se ispoljila u izobilju modnih trendova. Možemo reći da je 70-ih godina bilo sve u modi, ali je hipi stil dominirao. Sedamdesete su bile neka jednostavnija vremena, i mada su i tada mlade devojke obraćale mnogo pažnje na svoj izgled, bile su, kako mnogi tvrde, lepše, prirodnije i elegantnije

Objavljena je fotografija koja pokazuje kakva je bila ženska moda 1970-ih godina. Ona je ubrzo postala viralna te je izazvala brojne reakcije pratioca koji su primetili koliko su sve prirodnije i lepše.

A ovako su izgledale manekenke. Nosile su amučne "V" suknje, košulje, čarape do kolena i velike potpetice.

"Prirodno lepe devojke i lepo obučene“, „Tako su tada izgledale sve žene – odmereno i lepo“, „Izuzetno prirodno i ženstveno“, „Bile su mnogo lepše od današnjih devojaka koje nose samo skupu i „markiranu“ odeću“, „Lepše nego danas i mnogo elegantnije“, „Ipak može i bez svega na izvol’te…“, „Baš su bile prelepe u odnosu na današnje. Kao da su iz jednog kalupa izašle sve…“, „Lepe i bez silikona“, „Voleo bih da vidim ovako prirodne žene danas“, „Zamislite ove dame u trenerci – ne ide“, neki su od brojnih komentara.

Bonus video:

00:08

Zoran Marjanović u pratnji advokata stigao je u Viši sud u Beogradu

(Espreso/NajŽena/Jelena Vukelić/Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.