MINIMAKS JE OVU TAJNU ODNEO U GROB: Isplivali KONTRAVERZNI detalji intimnog života našeg NAJPOZNATIJEG voditelja
Ilustracija, Foto: prentscreen/youtube/ BorisBizeticDotCom

morate znati!

MINIMAKS JE OVU TAJNU ODNEO U GROB: Isplivali KONTRAVERZNI detalji intimnog života našeg NAJPOZNATIJEG voditelja

Sve zvezde su se utrkivale da ih Minimaks ugosti u svojoj emisiji

Objavljeno:

Milovan Ilić Minimaks bio je novinar, aforističar, radio i TV voditelj. Specifičnim pristupom i ličnim pečatom obeležio je jedno vreme u šou-biznisu!

Naime, Minimaksa svi pamte kao TV lice koje je uveseljavalo naciju. Osim toga on je i pomogao mnogim estradnim umetnicima da postanu slavni.

Osim po uspesima u medijima, za Minimaksa su vezane mnoge anegdote.

Jednao od njih je i ta da je baš on Lepoj Breni dao čuveni nadimak „Lepa“. Legendarna pevačica gostovala je kod njega u emisiji 1981. godine i tada joj je Minimaks dodao „Lepa“ uz Brena.

U jednom periodu sarađivao je sa Minjom Subotom, pa se za njega veže ova anegodota:

- Minja je, kаo što znаte, neoženjen. Jedni kаžu dа je još mlаd i neiskusаn zа tаko vаžne odluke, drugi tvrde dа je već prestаrio, treći nаpominju dа je preveliki probirаč, а četvrti smаtrаju dа još nije nаišаo nа onu ‘prаvu’. Jа, međutim, znаm prаvu istinu – Minjа je neoženjen zаto što su sаvremene devojke previše izbirljive i zаto što imаju dobаr ukus. Ipаk, i Minjа će se jednog dаnа sigurno oženiti… Nаročito, аko postаne bogаt kаo Onаzisovi nаslednici, pаmetаn kаo Ajnštаjn i šаrmаntаn kаo Minimаks - šalio se Minimaks.

Minimaks
foto: prentscreen/youtube/ Muzička Apoteka - Zvaničan Kanal -

Jedno od njegovih pravila bilo je da ne dovodi poznate u svoj dom koji je bio rezervisan samo za porodicu:

- Ne sećam se da je neki pevač ili bilo ko sa estrade ikada ušao u moju kuću, jer posao je jedno, a privatnost drugo - rekao je on jednom prilikom.

Nažalost, Minimaks je početkom 2004. godine saznao da su se on i njegova supruga razboleli: on od žutice koja mu je otežala rad jetre, a ona od kancera dojke. Za razliku od supruge, koja nije dozvolila da je ovo saznanje slomi, Mića je doživeo šok. Tri nedelje ranije njemu je potpuno otkazala jetra. U besvesnom stanju prebačen je na VMA, gde se oporavio.

Ipak, nije izdržao dugo. Preminuo je u 67. godini, 10. februara u Padovi gde je čekao transplantaciju jetre, mesec i po dana nakon smrti supruge.

Mesto u bolnici obezbedili su mu Arsen Dedić i Kemal Monteno.

- Mi smo imali aparate za transplantaciju tada na VMA a čovek koji bi to uradio je bio u Kliničkom centru. A da dovedete čoveka iz Kliničkog na VMA da to uradi, ili obrnuto, trebala je dozvola ministarstva ali ministar to nije dao. Onda je ćale čekao na operaciju u Italiji i eto… Jedina, ako mogu tako da kažem dobra stvar u svemu tome je što su zajedno tišli na onaj svet. Majka je umrla u decembru 2004. a ćale u februaru 2005. Njih dvoje su se mnogo voleli. Inače, on nije znao da je ona umrla -ispričao je za „Balkan info“ Minimaksov sin, inače reper Ila, a onda podsetio na očevu životnu filozofiju:

- Nikad se nisam trudio da radim ‘velike’ stvari. Bolje je biti prvi radio i TV voditelj nego 101. romansijer ili 96. pesnik ili 228. slikar ili 1236. političar… Talentovanim ljudima, recimo, nije potreban ni fakultet, ni magistratura, ni doktorat. Koga, recimo, interesuje da li Čkalja ima fakultet, da li Džajić zna koji strani jezik, da li je Bata Živojinović diplomirao glumu ili veterinu - objasnio je Minimaks.

Bonus video:

02:28

TEŠKO KRIVIČNO DELO, ODGOVARAĆE OSOBA KOJA JE PRIMILA POZIV U HITNOJ Advokati bez dileme: Morali su da dođu u roku od 10 minuta!

(Espreso/ALO!/Aleksandra Belić/Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.