ČUVENI DOKTOR PODELIO SUPER CAKU ZA BRZO USPAVLJIVANJE: Uradite OVO i utonućete u dubok san za samo par minuta
Spavanje, Foto: Profimedia

spavaćete kao beba

ČUVENI DOKTOR PODELIO SUPER CAKU ZA BRZO USPAVLJIVANJE: Uradite OVO i utonućete u dubok san za samo par minuta

Jednostavan trik koji vam omogućava da brže uspavate

Objavljeno:

Čuveni voditelj i doktor Majkl Mozli, poznat po svojim dijetama, ovog puta se osvrnuo na spavanje. Kako nam je stiglo proleće, sa njim i prolećni umor, važno je znati kako da se kvalitetno odmorimo. Mnogi ljudi muče muku sa spavanjem, među kojima je najgora insominija(nesanica).

Insomnija predstavlja poteškoću da osoba utone u san i spava dovoljno kako bi sutradan bila odmorna. Međutim, dr Mozli ima kroistan savet kako brzo da zaspite. Dodaje da je kvalitetan san veoma važan za sagorevanje kalorija.

"Buđenje pre vremena, u sred noći, može da ukaže na probeleme sa cirkadijalnim satom, a jedno od najboljih rešenja za to je da se ujutru izložite jakom svetlu. Zato izađite napolje, idite u brzu šetnju ili ako nemate mnogo vremena, pokušajte da provedete najmanje 10 minuta napolju svakog dana", savetuje doktor za Miror.

Kako se i sam susretao sa problemom spavanja, tačnije apneom, pronašao je način kako brže da se uspava. U pitanju je tehnika disanja 4-2-4. Šta to znači? Prvo što treba da uradite jeste da se udobno smestite u krevet, legnete na leđa i stavite jednu ruku na grudi, a drugu na stomak. Zatim, udahnite duboko iz stomaka i brojite do 4, zadržite dah do 2 i izdahnite brojeći do 4 ponovo. To je odličan naćin da opustite telo, ističe dr Mozli kojem je ova tehnika pomogla.

Bonus video:

03:33

SAVETI STRUČNJAKA ZA ČUVANJE IMUNITETA TOKOM ZIME! Tri do četiri sata pred spavanje NE RADITE OVO, a ujutru UVEDITE OVAJ RITUAL

(Espreso/mondo/T.B./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.