MESAR REKAO KAKO DA IZABERETE JEFTINO MESO, A KVALITETNO: Ovako ćete UŠTEDETI, ovaj savet je zlata vredan
Ilustracija, Foto: Beta Milan Timotić, Tamara Trajković

savet

MESAR REKAO KAKO DA IZABERETE JEFTINO MESO, A KVALITETNO: Ovako ćete UŠTEDETI, ovaj savet je zlata vredan

Mnogi smatraju da su obično jeftiniji komadi mesa koji zahtijevaju duže kuhanje.

Objavljeno:

Na primer, svinjska lopatica, goveđa kolenica i pileći batak obično su pristupačniji od nemasnijih komada mesa kao što su svinjski but, biftek ili pileća prsa. Mesar iz Velike Britanije ističe da masniji komadi mesa imaju intenzivniji ukus i da se mogu koristiti za pripremu ukusnih jela po povoljnoj ceni, piše The Sun.

Masniji komadi mesa su ukusniji

Preporučuju se i jagnjeća prsa, koja se mogu polako kuvati na niskoj temperaturi, a zatim završiti na visokoj temperaturi kako bi bila hrskava.

„Masniji komadi daju više ukusa i možete ih staviti na šporet i napraviti lep obrok za manje novca“, rekao je jedan mesar.

Svinjsko meso, Meso, Mesara
foto: Espreso

Iznutrice su koncept štedljivog kuvanja

Iznutrice kao što su džigerica, bubrezi, jezik i srce nekada su bili simboli štedljive kuhinje, ali sada izgleda da se njihova popularnost vraća s obzirom na teška ekonomska vremena. Jedenje iznutrica obezbeđuje pristupačan izvor proteina, a jagnjeći iznutrice su obično jeftiniji od govedine. Jagnjeće srce, delikatnog ukusa, može se tanko iseći i pržiti.

Pitajte za dodatke

Takođe je dobra ideja zamoliti mesara da očisti piletinu, pripremi mleveno meso sa većim sadržajem masti ili doda besplatne kosti kako bi se napravile hranljive supe koje su i ukusne i jeftine.

Bonus video:

02:56

Strpce

(Espreso/Krstarica/A.J./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.