ZAPREPASTIĆE VAS RAZLOG ZAŠTO VIŠE IMA MUŠKIH GINEKOLOGA NEGO ŽENSKIH: Doktorka Anita otkrila ISTINU, do ovoga je
Ginekološki pregled, Foto: MasterVideo Alamy Alamy Profimedia

otkriveno

ZAPREPASTIĆE VAS RAZLOG ZAŠTO VIŠE IMA MUŠKIH GINEKOLOGA NEGO ŽENSKIH: Doktorka Anita otkrila ISTINU, do ovoga je

Snimak je izazvao puno reakcija na mrežama

Objavljeno:

Pacijentkinje ponekad preferiraju da zdravlje njihovih reproduktivnih organa procenjuje žena. Ipak, činjenica je da većinu ginekologa čine muškarci. Dr Anita Mitra, ginekolog iz Velike Britanije, objašnjava zašto je to tako, a razlog može da vas iznenadi jer je vezan za fizičke razlike između žena i muškaraca.

"Zašto ima toliko muških ginekologa? Veoma često pitanje koje dobijam od pratilaca. Iako imam mnogo fantastičnih kolega ginekologa, razumem da ponekad jednostavno više volite ženu", kaže dr Anita Mitra u snimku koji je objavila na Instagramu. "Zašto je toliko muškaraca u ovoj profesiji? To je više hirurška specijalnost u poređenju sa akušerstvom, a hirurgija je oduvek bila dominantna kod muškaraca, što je povezano sa polnim predispozicijama", kaže dr Mitra.

Ginekolog
foto: MasterVideo / Alamy / Alamy / Profimedia

"Međutim, postoji i iznenađujući razlog", dodaje doktorka. Reč je o medicinskim instrumentima sa velikim drškama koje koriste ginekolozi, a koji su muškarcima mnogo lakši za upotrebu jer mogu da budu opterećujući za manje ruke. "Za sada ne znam kompaniju koja bi proizvodila medicinske aparate za ženske ruke", kaže ona.

Snimak je izazvao puno reakcija na mrežama. Mnogi su poručili da bi voleli da znaju više o "dešavanjima iza kulisa", a potom su žene otkrivale da li više vole da idu kod muškog ili ženskog ginekologa. "Svako može da me leči, samo da mi pomogne oko zdravlja", "Meni je uvek neprijatno kad idem kod muškog ginekologa, iako sam svesna da mu je to posao i da to nije ništa novo za njega", "Slažem se, ja takođe volim da obavim pregled kod žene", pisale su mnoge.

02:11

BROJ NELEGALNIH ABORTUSA U SRBIJI IZUZETNO VELIKI! Ginekolog otkriva u kom procentu mladi koriste zaštitu

(Espreso/MONDO/T.V./Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.