OVO SU NAJDESTRUKTIVNIJE RASE PASA A SRBI IH DRŽE U KUĆAMA: U prvim mesecima su NAJGORI, tad bolje BEŽITE OD NJIH
Pas, Foto: Profimedia

pažnja

OVO SU NAJDESTRUKTIVNIJE RASE PASA A SRBI IH DRŽE U KUĆAMA: U prvim mesecima su NAJGORI, tad bolje BEŽITE OD NJIH

Neke rase pasa su sklonije destruktivnom ponašanju od drugih

Objavljeno:

Briga o kućnim ljubimcima može biti pravi izazov, posebno za vlasnike destruktivnih pasa i mačaka.

Postoje različiti razlozi zbog kojih se psi okreću destruktivnom ponašanju. Na primer, većina pasa ima tendenciju da grize odeću i nameštaj u prvim mesecima života, sve dok im ne izrastu zubi.

Neki psi su izuzetno aktivni i puni energije, zbog čega se iz dosade mogu okrenuti destruktivnom ponašanju ako ne dobiju dovoljno fizičke i mentalne stimulacije. Isto tako, destruktivnost ponekad može biti rezultat anksioznosti zbog odvajanja.

Neke rase pasa su sklonije destruktivnom ponašanju od drugih, a to su:

Pas
foto: Printscreen/Tiktok/dog_momdsm

Čivava

Iako su male, čivave mogu da naprave veliku štetu kada im je dosadno, piše Yahoo News. Njihovi mali, ali oštri zubi mogu oštetiti tepihe, odeću, a ponekad i nameštaj. Važno je da dobiju mnogo mentalne stimulacije da bi bili srećni.

Labrador

Labradori su jedna od najpopularnijih rasa širom sveta, ali njihova visoka inteligencija i višak energije ponekad dovode do toga da grizu razne predmete po kući.

Da bi se smanjilo destruktivno ponašanje, važno je da labradori imaju pristup sopstvenim igračkama za žvakanje, kao i raznim slagalicama koje će ih okupirati dok su njihovi vlasnici odsutni.

Bigl

Osim što grizu sve što im se nađe na putu, biglovi zavijaju i kopaju rupe kada se osećaju usamljeno. Da bi bili srećni, potrebna im je redovna vežba i društvo.

Rotvajler

Iako su većinu vremena mirni i druželjubivi, rotvajleri ponekad grizu predmete u svom okruženju. Anksioznost, stres i dosada mogu pogoršati ovaj problem. Važno je da im vlasnici obezbede dovoljno vežbanja tokom dana.

Border koli

Kao najinteligentnija rasa pasa, Border koli se preporučuje samo iskusnim vlasnicima koji mogu da im posvete dosta vremena. Border koli vole da budu zauzeti, a ako ne rade ništa tokom dana, njihova omiljena aktivnost može postati uništavanje doma u kome žive, prenosi Index.hr.

03:40

STRAŠNE POVREDE NASTAJU UKOLIKO PAS PROGUTA UPALJENU PETARDU! Dr Veselinović UPOZORILA: Često se OVE POSLEDICE ispolje KASNIJE!

(Espreso/n1/index.hr/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.