KUVARICA OTKRILA KAKO DA ZGUSNETE JELO I BEZ BRAŠNA: Ovako je mnogo ZDRAVIJE i ukusnije
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

savet

KUVARICA OTKRILA KAKO DA ZGUSNETE JELO I BEZ BRAŠNA: Ovako je mnogo ZDRAVIJE i ukusnije

Zgusnite jelo na mnogo zdraviji način bez brašna, brzo i jednostavno

Objavljeno:

Kada pravite filove, sosove… da biste ga zgusnuli morate da koristite brašno. Ali, šta se dešava kada ga nemate kod kuće ili kada zaboravite da ga dodate?

Ništa ne brinite, ruska kuvarica Julija Arhipova, podelila je par korisnih saveta, koji će vam pomoći.

Ako pravite neki fil za kolače i torte ili sos, bitno je da ih napravite kako treba, a u tome će vam pomoći sastojci koje već imate kod kuće. Ruska kuvarica savetuje kojim namirnicama da zamenite brašno, a da se ukus ne promeni. U pitanju su senf u prahu i želatin.

Grašak
foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

Ako se odlučite za senf u prahu, njega nemojte da koristite kako biste zgusnuli fil, već samo za sos. Pred kraj dodajte senf u prahu ili običan senf i sve dobro promešajte. Osim što će zgusnuti sos, ukus će biti lepši.

Ako se odlučite za želatin, njega možete da koristite i za sos, ali i za fil. Želatin se isto dodaje pred kraj, ali jako malo, jer ako dodate previše možete da napravite žele, a ne sos.

Bonus video:

14:59

BRZE VESTI 16.03.2024.

(Espreso/Krstarica/M.O./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.