OVAKO IZGLEDA NAJNIŽI DOKTOR NA SVETU: Glava mu PRERASLA TELO, a kad čujete koliko CENTIMETARA IMA onesvestićete se
Najniži doktor, Foto: Printscreen/youtube/ ANI News

OBRATITE PAŽNJU

OVAKO IZGLEDA NAJNIŽI DOKTOR NA SVETU: Glava mu PRERASLA TELO, a kad čujete koliko CENTIMETARA IMA onesvestićete se

Kada je napunio četiri godine roditelji su primetili da mu glava prerasta telo, i odveli kod lekara.

Objavljeno:

Ganeš Baraija (23) je živi dokaz da ništa nije nemoguće. Uprkos diskriminaciji, uspeo je da se školuje i slovi za “najnižeg lekara na svetu”.

Rođen je u oblasti Taladža u indijskoj državi Gudžarat, a njegova priča obišla je planetu.

Kada je napunio četiri godine roditelji su primetili da mu glava prerasta telo, i odveli kod lekara. Ustanovljen je redak poremećaj, pa je dečak morao da nosi specijalan “šlem”, prenosi Oddity Central.

U školi su ga surovo ismevali, posebno zbog niskog rasta, ali je imao i prijatelje čija podrška je pomogla da se fokusira na učenje.

Jednog dana, njegovom ocu farmeru je ponuđeno 1.200 dolara da proda sina, nakon čega bi život nastavio u cirkusu kao klovn.

Doktor
foto: Printscreen/youtube/ ANI News

Čovek je s gnušanjem odbio novac, ali je strahovao da će Ganeša kidnapovati. Zato ga je pratio u školu i kad se igrao napolju.

Uprkos fizičkim ograničenjima, Ganeš je bio veoma ambiciozan. Znao je da želi da postane lekar i svoju energiju je uložio u školovanje. Naporno je radio da bi ostvario dobre ocene.

Kada je došlo vreme, prijavio se za diplomski - ali je odbijen.

Iako je imao odlične rezultate, Medicinski savet Indije je smatrao da neće moći da obavlja svoje dužnosti u hitnim slučajevima.

Naravno, problem su videli u njegovoj visini - 91 centimetar.

Ganeš je bio slomljen, ali nije odustajao od svog sna. Uz pomoć direktora škole došao je do ministra obrazovanja i Višeg suda u Gudžaratu.

Njegovi napori nisu urodili plodom, pa se 2018. godine obratio Vrhovnom sudu. Presuđeno je u njegovu korist i napokon je mogao da diplomira.

"Najniži lekar na svetu" i danas trpi određenu vrstu diskriminacije, jer se brojni pacijenti teško otvaraju kad ga vide.

- Svako se u početku zbuni, ali me onda prihvate. Ponašaju se prema meni srdačno i pozitivno - objasnio je.

Njegovo ime nećete pronaći u Ginisovoj knjizi rekorda. Ganeš slovi za “najnižeg lekara na svetu”, odlikom kojom se ponosi, jer se svestan poteškoća sa kojima se borio.

05:41

KAD SAM POSTAO DOKTOR, TO JE BILA KNJIŠKA BOLEST Urolog Milošević: Ako se ne leči na vreme, dolazi se do FATALNOG STADIJUMA

(Espreso/Srbija Danas/Društvene mreže/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.