SAVRŠENI KREMASTI ZALOGAJI PO RECEPTU IVE ŠTRLJIĆ: Ultimativna voćna torta koja se pravi dok kažeš keks (RECEPT)
Recept Ive Štrljić za voćnu ananas tortu sa bademima, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

fantazija

SAVRŠENI KREMASTI ZALOGAJI PO RECEPTU IVE ŠTRLJIĆ: Ultimativna voćna torta koja se pravi dok kažeš keks (RECEPT)

Fenomenalan recept Ive Štrljić za nikad fantastičniju voćnu tortu od ananasa i badema

Objavljeno:

Glumica Iva Štrljić, koju je publika obožavala u više uloga u popularnim TV serijama, ima izuzetno vitak stas, ali to ne znači da može baš uvek da odoli poslasticama.

Kako smo otkrili u brojnim emisijama, Iva je pravi majstor za torte, naročito voćne, a jednom prilikom je u emisiji "Praktična žena" podelila jednostavan recept za tortu s ananasom.

1 / 5 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

– To je nešto što više čežnjivo posmatram u frižideru nego što jedem – istakla je ona tada.

Glumica je tada otkrila i da ima izrazito spor metabolizam, ali ima "izrazito čvrst karakter", pa uspeva da održi fenomenalnu liniju.

Sastojci

Za kore:

4 žumanceta

100 g margarina

100 g listića badema

120 g šećera

150 g brašna

1 kesica praška za pecivo

4 belanceta + 200 g šećera

Za fil:

1 konzerva ananasa

1 kesica pudinga od vanile

šećer u prahu za posipanje

Priprema

  • Umutite belanca s 200 g šećera u čvrst sneg i to sklonite sa strane.
  • U odvojenoj činiji umutite žumanca sa 100 g šećera, pa dodajte otopljeni margarin i mutite još malo.
  • Dodajte brašno s praškom za pecivo, pa to promešajte.
  • Prelijte žutu smesu od žumanaca u dva kalupa za torte, obložena pek-papirom. Preko toga stavite sneg od belanaca, pa po tome pospite listiće badema.
  • Pecite u rerni kore zagrejanoj na 180⁰C oko 20 minuta, pa ostavite kore da se hlade.
  • Zatim u šerpicu ubacite ananas (sve sa sokom), a odvojte sa strane malo soka da u njemu razmutite puding. Kad počne da ključa, sklonite ananas s vatre, u to ubacite razmućen puding od vanile, dobro promešajte, pa vratite na ringlu i mešajte dok se ne zgusne.
  • Stavite prvu koru na tacnu, pa nanesite fil i zatim preklopite drugom korom.
  • Stavite tortu u frižider da se stegne, pa ohlađenu pospite šećerom u prahu.

BONUS VIDEO:

01:26

IVA ŠTRLJIĆ ZA KURIR TV OTKRILA SVOJU RUTINU PRED SNIMANJE: Gledam sve naše domaće serije, a tamo gde ja glumim, TO POSEBNO PRATIM

(Espreso/Glossy/Preneo V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.