OVE PREDMETE NIKAKO NEMOJTE DRŽATI BLIZU ULAZNIH VRATI: Donose BEDU i nesreću, a svaki Srbin ih ima u svom domu
Vrata, Foto: Printscreen/youtube/ IN dizajn

verovanje

OVE PREDMETE NIKAKO NEMOJTE DRŽATI BLIZU ULAZNIH VRATI: Donose BEDU i nesreću, a svaki Srbin ih ima u svom domu

Mnogi od ovih predmeta su simboli nesreće i treba ih izbegavati

Objavljeno:

Prema feng šui stručnjacima za uređenje doma ova tri predmeta donose lošu sreću ako ih stavite pored vrata.

Mada mnogima ne deluju previše bitno, predsoblje i hodnik su jedno od najvažnijih mesta u kući, kažu stručnjaci za uređenje enterijera i feng šui, jer ostavljaju prvi utisak kada se uđe u nečiji dom. Pojedini predmeti, međutim, mogu da naruše harmoniju ovog prostora, a postavljeni na samom ulazu u kuću deluju kao svojevrsni magneti za peh.

Sledi lista predmeta koje nikada ne treba držati u hodniku ili predsoblju kuće.

Suvo cveće ili kaktus

U azijskoj filozofiji, osušeno cveće je simbol nesreće, posebno kada se postavi na ulaz u stan. Takođe, vrlo česta biljka u našim domovima, kaktus, smatra se simbolom siromaštva i nedostatka, pa zato, postavljen na ulazu u dom, može da privuče finansijske probleme.

Neka cveće na ulazu bude samo sveže

Kaktus je povezan sa nevoljom ii nesrećom upravo zato što može da raste u teškim uslovima, u sredinama u kojima nedostaje upravo najvažniji element za biljke, voda. Tako je napravljena veza između suše u pustinji i finansijske „suše“ koju može da privuče ako se ne drži na odgovarajućem mestu.

Crni ili veoma tamni predmeti

Ukoliko se na samom ulazu u dom nalaze crni plakar ili veoma tamna slika, vaza ili neka sitnica, zamenite ih (ili ofarbajte, recimo plakar) u neku od svetlijih boja.

Bez tamnih boja i ogledala okrenutih ka vratima

Stručnjaci kažu da crne, odnosno tamne boje imaju tendenciju da privlače mrak i bes u kuću, pa ako se drže na ulazu, stvara se energetski „portal“ koji povećava intenzitet negativne energije koja se probija u dom. Oterajte je svetlošću, bojama i svežinom. Ako nemate svetli predmet, onda ostavite prazan prostor.

Ogledalo

U mnogim kulturama ogledalo je predmet koji može da „ukrade dušu“. Zato je dobro da se ne suočite sa jednim odmah u trenutku kada ulazite u dom. Ako je pritom u ćošku okrnjeno ili slomljeno, odmah ga bacite, krhotine takvog predmeta mogu da donesu lošu sreću, piše Divahair.

Bonus video:

00:29

MODNI FOTOGRAF I DUŠICA JAKOVLJEVIĆ O SVOM STAVU PREMA ASTROLOGIJI: Slepo verovanje, astrolog i feng šui, ONI SU SE UVERILI!

(Espreso/krstarica/D.R./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.