OVA POZA U INTIMNIM ODNOSIMA SVAKU ŽENU BACA U TRANS: Srpkinje samo u njoj doživljavaju najluđi VRHUNAC
Ilustracija, Foto: Bernd Leitner / imago stock&people / Profimedia

obavezno probajte

OVA POZA U INTIMNIM ODNOSIMA SVAKU ŽENU BACA U TRANS: Srpkinje samo u njoj doživljavaju najluđi VRHUNAC

Nedavna istraživanja pokazuju da misionarska poza može biti ključna za postizanje orgazma kod žena, uprkos tome što je često smatrana dosadnom

Objavljeno:

Stručnjaci naglašavaju da bi žene trebalo da daju prednost ovoj pozi ako žele da dožive vrhunac.

Dr Lori Minc, autorka knjige "Becoming Cliterate: Why Orgasm Equality Matters - And How to Get It", ističe da je ova poza jedina naučno dokazana kao efikasna za postizanje orgazma kod žena.

Istraživanja su pokazala da žene često imaju poteškoća s postizanjem vrhunca tokom seksualnog odnosa, a jedno istraživanje sprovedeno na 800 američkih studenata ukazuje da samo 39 posto žena doživljava orgazam tokom seksa, u poređenju sa 91 odsto muškaraca.

Seks, Intimni odnosi
foto: Sergiy Tryapitsyn / Panthermedia / Profimedia

Orgazam i žensko zadovoljstvo

Istraživanja su pokazala da žensko zadovoljstvo nije nedokučiva stvar, te da neke žene ne mogu doživeti orgazam isključivo penetrativnim se*som. Studije su čak pokazale da žene češće dostižu vrhunac s drugim ženama nego s muškarcima, dok skoro 80 odsto žena ne može postići orgazam bez stimulacije klitorisa.

Naučna istraživanja o pozama

Jedno istraživanje sprovedeno na privatnoj ginekološkoj klinici "New H Medical" u Njujorku pratilo je dotok krvi u klitoris žena tokom se*sa u različitim pozama, uključujući misionarsku, kaubojku (licem u lice) i pseću pozu. Ultrazvučni skeneri su otkrili da se klitoris najviše puni krvlju, što je ključno za postizanje orgazma, baš u misionarskom položaju.

Dr Kimberli ističe da postoji malo naučnih istraživanja koja procenjuju vezu između različitih se*sualnih pozicija i ženskog orgazma, te da se pseća poza pokazala kao najmanje uspešna za postizanje tog cilja.

BONUS VIDEO

04:22

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI

(Espreso/republika/M.O./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.