GINEKOLOG OTKRIO ŠTA ĆE SE DESITI AKO SPAVATE SAMO U GAĆAMA: Isto važi i za ŽENE i za MUŠKARCE, PRENERAZIĆETE SE
Foto: Profimedia

pažnja

GINEKOLOG OTKRIO ŠTA ĆE SE DESITI AKO SPAVATE SAMO U GAĆAMA: Isto važi i za ŽENE i za MUŠKARCE, PRENERAZIĆETE SE

Američki ginekolog i blogerka dr Kejt Vajt takođe preporučuje da preskočite spavanje u donjem vešu kako bi koža mogla da diše, posebno ako ste skloni svrabu i iritaciji intimne zone, prenosi "Huffpost"

Objavljeno:

O tome da li treba spavati u donjem vešu ili ne neprestano se polemiše. Dok se neki ježe na samu pomisao da spavaju goli ili bez gaća, drugima ova navika prija. Ali, šta kažu lekari - šta je bolja opcija?

"Često savetujem svojim pacijentima da spavaju bez donjeg veša. Ako je intimna zona stalno prekrivena, posebno tkaninom koja ne upija vlagu, ona se nakuplja na istom i stvara savršeno tlo za razvijanje bakterija ili gljivica", ističe njujorški ginekolog Alisa Dvek, koautor knjige "V is for Vagina".

Američki ginekolog i blogerka dr Kejt Vajt takođe preporučuje da preskočite spavanje u donjem vešu kako bi koža mogla da diše, posebno ako ste skloni svrabu i iritaciji intimne zone, prenosi "Huffpost".

Gaće, gaćice
foto: Profimedia

Da li isto važi i za muškarce? Prilično! Urolog Brajan Stekner iz Atlantik Sitija rekao je za "MensHealth" da bokserice ili muške gaće zadržavaju toplotu i vlagu, a da baš u takvim sredinama bakterije napreduje.

"Više bakterija znači veću verovatnoću da se koža oko intimnog područja inficira ili iziritira Takođe, vaše mošnice moraju da imaju odgovarajuću temperaturu kako bi se optimizobala proizvodnja sperme. Kada muškarci spavaju u donjem vešu, njihovi testiti mogu da postanu prevše topli, što dovodi do ugrožavanja njihove sperme", objašnjava dr Stekner.

Ako ste, ipak, rešeni da nosite gaće dok spavate, obavezno se odlučite za modele od prozračnog pamuka ili široke bokserice.

03:33

SAVETI STRUČNJAKA ZA ČUVANJE IMUNITETA TOKOM ZIME! Tri do četiri sata pred spavanje NE RADITE OVO, a ujutru UVEDITE OVAJ RITUAL

(Espreso/Blic žena/Prenela P.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.