RECEPT ZA TORU BELI SOMOT KOJA SE TOPI: Starinska poslastica koju su NAŠI STARI obožavali, ovo je TAJNA PRIPREME
Torta, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/FOODEE

ukusno

RECEPT ZA TORU BELI SOMOT KOJA SE TOPI: Starinska poslastica koju su NAŠI STARI obožavali, ovo je TAJNA PRIPREME

Torta beli somot se pravi sa belancima što joj daje snežno belu boju, a ima aromu vanile

Objavljeno:

Torta beli somot ima istu sočnu teksturu i pikantan ukus. Možda ćete želeti da napravite i tortu bela šuma. Dok su mnogi kolači od vanile žute boje, ovaj recept koristi belance i mlaćenicu za blistavo belu boju. evo kako da napravite tortu beli somot!

Sastojci:

60 g neslanog putera, omekšanog

190 g šećera

4 belanca, sobne temperature

1,5 kašičica ekstrakta vanile

Posna žito torta, Žito torta, Torta
foto: Printscreen/youtube/Moja mala kuhinja

280 g brašna

1/2 kašičice sode bikarbone

1,5 kašičica praška za pecivo

1 kašičica soli

180 g mlaćenice, sobne temperature

Glazura:

230 g krem sira, omekšanog

90 g neslanog putera, omekšanog

800 g šećera u prahu

3 kašike mleka

Recept za tortu beli somot

Pripremite kalupe za torte

Za tortu beli smot zagrejte rernu na 180 ° C. Podmažite dva okrugla kalupa za torte maslacem i pospite unutrašnjost brašnom. Kucnite po tiganju da otresete višak. Stavite okrugli komad papira za pečenje u dno svakog kalupa za tortu.

Umutite puter i šećer

Mutite puter 10 minuta dok ne postane bled i paperjast. Umutite belanca, miksirajući na laganoj vatri tri minuta.

Dodajte suve sastojke

U maloj činiji umutite brašno za tortu, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so. Postepeno mešajte suve sastojke u mokre sastojke, naizmenično sa mlaćenicom. Počnite i završite sa mešavinom brašna.

Pecite patišpanje

Ravnomerno podelite testo između dva pripremljena kalupa za torte. Pecite patišpanje 26 do 28 minuta dok čačkalica umetnuta u centar ne izađe čista. Kada su pečeni, izvadite patišpanje iz rerne i ostavite da se ohlade u kalupima 15 minuta pre nego što ih prebacite na rešetku da se ohlade.

Napravite fil i glazuru

U činiji za mešanje umutite puter i krem sir. Postepeno umešajte 2 šolje šećera u prahu i mleko. Postepeno umešajte preostali šećer u prahu dok se glazura ne sjedini. Povećajte brzinu miksera da umutite glazuru dok ne postane glatka. Stavite jedan ohlađeni sloj patišpanja na postolje za torte ili tanjir za torte. Premažite ga glazurom od krem sira, a na vrh stavite drugi sloj patišpanja. Premažite spoljašnjost torte i uživajte u torti beli somot!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.