OVAJ DOMAĆI SPREJ ŠTITI NAMEŠTA OD PROPADANJA, A KORISTI SE JEDNOM MESEČNO: Sve DOMAĆICE su poludele za njim
Ilustracija, Foto: Profimedia

morate znati!

OVAJ DOMAĆI SPREJ ŠTITI NAMEŠTA OD PROPADANJA, A KORISTI SE JEDNOM MESEČNO: Sve DOMAĆICE su poludele za njim

Ovo sredstvo možete da napravite sami od svega pet sastojaka koje sigurno imate u kući.

Objavljeno:

Brisanje prašine, usisavanje i ribanje kupatila su tri posla koja domaćice najmanje vole. Uklanjanje nečistoća oduzima mnogo vremena na nedeljnom nivou, a uz to je i dosadno i zamorno.

Da biste zaštitili nameštaj od padanja prašine, ispolirajte ga sredstvom koje su domaćice prozvala „magičnim sprejom za brisanje prašine“. Tečnost je „magična“ jer zahvaljujući jednom sastojku sprečava da se stine čestice prašine „lepe“ za nameštaj, a uz to divno miriše i njome možete da dezinfikujete sve veće površine u domu, počev od regala i polica, preko stočića, zaključno sa unutrašnjim vratima.

Recept za pravljenje ovog spreja podelila je na TikToku profesionalna spremačica koja je otkrila da ga koristi svega jednom mesečno u svom domu. Ona je, takođe, upozorila da ne pravite veću količinu spreja odjednom, jer on neće biti efikasan ako stoji duže od nekoliko dana.

Sastojci:

– 400 ml vode

– 100 ml sirćeta

– supena kašika maslinovog ulja

– 3 kapljice tečnog deterdženta za sudove

– 20 kapi eteričnog ulja po izboru

Sprej, Rastvor, Šampon
foto: Printscreen YouTube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

U veću bocu sa raspršivačem sipajte najpre vodu, potom sirće, a onda i ulje, deterdžent za sudove i odabrano eterično ulje. Zatvorite bočicu, sve dobro promućkajte, pa poprskajte tečnost na krpu od mikrovlakana i onda njome prebrišite površine.

Veoma je važno da ovo sredstvo nikada ne našpricate direktno na nameštaj, već isključivo na krpu.

Dodavanjem eteričnog ulja u sredstvo za brisanje prašine obezbedićete da vaš dom divno miriše

Kad je snimak osvanuo na TikToku, mnogi nisu odoleli a da ne prokomentarišu efikasnost ovog trika za uklanjanje prašine.

– Probala sam i stvarno je veoma efikasan. Kuća mi je čista kao muzej!

– Imam tri psa, ali uprkos činjenici da sa njima delim životni prostor prašine na nameštaju nema. To je verovatno zbog male količine maslinovog ulja koja sprečava da se čestice prašone zalepe za nameštaj.

– Ovo je sjajan sprej, ne zovu ga ljudi bez razloga magičnim! Otkako ga koristim, samo jednom mesečno brišem prašinu, ne gubim više vreme na taj dosadan posao – glasili su samo neki od komentara koji su osvanuli ispod snimka.

Bonus video:

02:14

DOGOVOR ZA FORMIRANJE GRADSKE VLASTI MOŽE DA SE PRODUŽI POD OVIM USLOVOM! Analitičari daju prognoze da li nas čekaju novi izbori

(Espreso/Krstarica/D.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.