3 GREŠKE KOJE DOMAĆICE PRAVE, PA IM RIBA BUDE SUVA: Uskršnji post se bliži, ne ponavljajte iste stvari svake godine
Greške prilikom spremanja ribe u rerni, Foto: Privatna arhiva

da li ste znali?

3 GREŠKE KOJE DOMAĆICE PRAVE, PA IM RIBA BUDE SUVA: Uskršnji post se bliži, ne ponavljajte iste stvari svake godine

Greške koje pravite tokom spramanja ribe za post, a da niste ni znali

Objavljeno:

Bliži nam se Uskršnji post, a u njegovo vreme je riba veoma često na trpezi. Pečena zadržava sokove i zdravija je od one pržene u tiganju, ali mnoge domaćice prave određene greške prilikom spremanja.

Ipak, ako je spremite kako treba imaćete odlično jelo koje ne zahteva preterani trud. A svima nama se desilo da nam riba bude suva.

Za to postoje 3 razloga, a u nastavku teksta pročitajte i koja.

Greške prilikom spremanja ribe za Uskršnji post
Greške prilikom spremanja ribe za Uskršnji postfoto: Printscreen/Youtube/njamfood6704

1. Ignorisanje punjenja

Bilo bi super da ribu napunite povrćem, crnim lukom, svežim biljem, limunom, puterom... Ovo povećava njenu sočnost i poboljšava ukus.

2. Vreme kuvanja

Nemojte da preterujete sa pečenjem. Za ribu je potrebno 20-30 minuta i to ako imate oko 1-2 kg. Da je gotova ukuzuje to što se meso lako razdvaja od kosti.

3. Temperatura rerne

Ribu treba da pečete u zagrejanoj rerni. Ako se u isto vreme zagrevaju, svi sokovi će biti u plehu, a vreme pečenja će se produžiti.

Bonus video:

07:01

SVAKI DUŽI POST IMA JEDNU VAŽNU FUNKCIJU! Veroučitelj razbio dileme o uzdržavanju: Duh Sveti se ne bavi sadržajima našeg želuca!

(Espreso/Stvar ukusa/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.