SARI SU ZBOG OVOG SIMPTOMA KONSTATOVALI TUMOR VELIČINE DEČJE GLAVE: Izvadili joj sve ORGANE, evo šta je USLEDILO
Sara posle operacije, Foto: Printscreen/Instagram//@sarahnallyy

UŽASNO

SARI SU ZBOG OVOG SIMPTOMA KONSTATOVALI TUMOR VELIČINE DEČJE GLAVE: Izvadili joj sve ORGANE, evo šta je USLEDILO

Sara je imala 24 godine kada joj je izvađena materica

Objavljeno:

Sara Neli je imala samo 24 godine kada je na jednom od njenih jajnika pronađen tumor veličine dečje glave. Dve godine pre otkrića, mlada devojka se žalila na umor, bolove u stomaku i leđima. U oktobru 2022. godine, nakon nekoliko poseta lokalnom lekaru opšte prakse, Sara je primljena u bolnicu sa, za šta se verovalo, infekcijom urinarnog trakta (UTI).

Skeniranje njene materice otkrilo je da je zapravo imala agresivan oblik raka jajnika - koji se proširio na oba jajnika i sluzokožu njenog stomaka.

Lekari su odlučili da je najbolji način da se uradi histerektomija, koja je uključivala uklanjanje svih reproduktivnih organa.

- Rečeno mi je da bi bilo lakše lečiti da je primećeno ranije i da su možda uspeli da spasu moj reproduktivni sistem. Bila sam besna - ali šta sam mogla da uradim? - rekla je za "Metro", a prenosi "San".

Sara je imala 24 godine kada joj je izvađena materica

Zbog ove operacije ona je ušla u ranu menopauzu. Sara, koja sada ima 26 godina, se od tada potpuno oporavila, ali i dalje živi u stalnom strahu od povratka bolesti nakon što su lekari rekli da postoji 80 odsto šanse da će se ona vratiti.

- Svaki put kada telefon zazvoni, pitam se da li će mi bolnica reći da su pronašli nešto na jednom od mojih skeniranja - rekla je ona.

Sara sada uzima hormonske supresore kako bi smanjila šansu da se rak vrati.

Ali, sada ima stalne bolove jer lek pogoršava njene simptome menopauze, koji uključuju duboke bolove u kostima, umor, gubitak kose, povećanje telesne težine i loše raspoloženje. U septembru 2023. Sara je mogla da se vrati na posao kao univerzitetski predavač na Univerzitetu u Limeriku i nastavi sa doktoratom, koji je bio na čekanju.

Od svoje dijagnoze, takođe je počela da koristi platformu društvenih mreža da podigne svest o simptomima raka jajnika i raka grlića materice.

- Mislim da postoji mišljenje da žene ne bi trebalo da se žale na probleme u vezi sa njihovim menstrualnim zdravljem. Ali, ja sada više mislim na svoje zdravlje - objasnila je ona.

05:40

KAKO SE DOBIJA RAK GRLIĆA MATERICE! Zakić otkrila: Ne nastaje preko noći, potrebno je 5 do 10 godina da bi nastao

(Espreso/republika/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.