OVE GREŠKE SA GRUDNJAKOM SVAKA ŽENA PRAVI, A MOGU BITI OPASNE PO ZDRAVLJE: Srpkinje ga ceo život nose POGREŠNO
Foto: Printscreen

SAZNAJTE

OVE GREŠKE SA GRUDNJAKOM SVAKA ŽENA PRAVI, A MOGU BITI OPASNE PO ZDRAVLJE: Srpkinje ga ceo život nose POGREŠNO

Mnoge žene i ne razmišljaju o pravoj veličini već samo da li dobro izgledaju u njemu

Objavljeno:

Vreme je da budete iskreni: Da li vam grudnjak koji nosite zaista pristaje ili se prelivate sa strane i steže vas ispod ruku?

„Tako je važno da vam grudnjak pravilno pristaje, da podržava vaše držanje, leđa i opšte posturu. "Koliko puta vidim žene koje nemaju odgovarajući grudnjak - ili ga ne nose!" kaže Sara Kampus, trener za ishranu i osnivač LDN fitnesa za mame.

„Takođe nije u redu da žene sa malim grudima nose samo majicu, bez brushaltera. To će uticati na celo vaše telo. Ako imaš grudi, imaš grudi i potrebna im je podrška!"

Grudi, Grudnjak, Brus, Brushalter
foto: Profimedia

Prema istraživanjima, 81% žena nosi grudnjak koji im ne pristaje, a to može imati velike posledice - daleko veće od toga da nam odeća čudno stoji.

Možda se čini nepravednim da skup mlečnih žlezda može da izazove toliko boli, ali to se ne može poreći.

Nošenje preuskog grudnjaka može stisnuti grudi i dovesti do bola i nelagodnosti koji se može proširiti na rebra, ramena i leđa“, kaže Samanta Rajder, osnivačica i izvršna direktorka Perki Pera, kompanije koja nudi trake za podizanje i oblikovanje grudi. „Slično, grudnjak koji je previše labav možda vam neće pružiti dovoljnu podršku, što dovodi do bolova u leđima i grudima dok vaši mišići pokušavaju sami da podrže vaše grudi.

Možete dobiti upućeni bol, posebno u vratu, što može dovesti do migrene i glavobolje“, dodaje Sara. „Sve je povezano. Nošenje grudnjaka koji ne pristaje kako treba može da povredi donji deo leđa i gluteuse, plus može uticati na to kako hodate. U suštini, na svakodnevni život može uticati ako jedna stvar nije na svom mestu."

Glavni savet - pravilno izmerite obim grudi

Da biste izbegli bilo šta od gore navedenog, nosite grudnjak koji vam zaista pristaje! Važno je da se merite svakih šest do 12 meseci - a ne svakih pet godina kao što biste trenutno, piše San.

Zašto tako često, pitate se?

„Veoma je uobičajeno da veličina vaših grudi varira tokom godina, pa čak i tokom meseca, zbog hormonalnih promena“, kaže Samanta.

„Prekontrolišite se ranije ako je vaša težina fluktuirala.

Samanta predlaže: „Korpa treba da bude udobna, ali udobna i ravna svuda okolo. Ne sme biti ispupčenja. Bretele treba da se podese tako da grle kožu, a da ne zadiru u ramena."

BONUS VIDEO

00:17

Gogi Sekulić bacili brus na binu: Njen odgovor sve je ŠOKIRAO,. a transparent je HIT

(Espreso/srbijadanas/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.