SVI JE ZNATE KAO LEPOTICU SA INSTAGRAMA A POSLE 39 GODINA SAZNALA DA PATI OD OZBILJNOG POREMEĆAJA: Ovo malo ko IMA
Emili Skaj, Foto: Printscreen/Instagram/EMILYSKYEFIT

pažnja

SVI JE ZNATE KAO LEPOTICU SA INSTAGRAMA A POSLE 39 GODINA SAZNALA DA PATI OD OZBILJNOG POREMEĆAJA: Ovo malo ko IMA

Dok je pisala o svojoj dijagnozi, Emili je istakla da oseća strah i dok govori o njoj.

Objavljeno:

Emili Skaj, popularna fitnes influenserka koju milioni prate na mrežama, otkrila je da je dobila dijagnozu koja menja život. U pitanju je poremećaj pažnje sa hiperaktivnošću (ADHD). Nije ni slutila da su njena osećanja zapravo bila upozorenja. Godinama je patila od preteranog razmišljanja i neprestanog preispitivanja. Otkrila je da je bila opsednuta time da svima ugađa jer je imala veliki strah od odbijanja.

Dok je pisala o svojoj dijagnozi, Emili je istakla da oseća strah i dok govori o njoj. "Nasmrt me plaši to što ovo delim, ali evo. Uvek sam se osećala kao da sam 'čudna' i neshvaćena, kao da ne pripadam ovom svetu. Preterano sam osetljiva, razmišljam drugačije, preterujem i imam nekoliko različitih misli istovremeno", započela je svoju ispovest Emili na Instagramu.

Emili
foto: Printscreen/Instagram/EMILYSKYEFIT

"Ponekad mi je nemoguće da obavim dnevne zadatke, a ponekad je i sam izlazak iz kuće zastrašujući. Upravo su mi dijagnostikovali ADHD i disforiju osetljivu na odbacivanje, što objašnjava zašto imam veliku potrebu da udovoljim ljudima i zašto se uznemirim kad sam suočena sa odbijanjem ili čak sa percepcijom toga", dodala je.

"Strah od odbijanja me ponekad paralizuje, sprečava me da nešto uradim. Verovatno je to razlog zašto stavljam ogroman pritisak na sebe da postignem savršenstvo, cilj koji je nedostižan i često dovodi do još većih problema, što na kraju rezultira neaktivnošću", otkrila je influenserka.

E
foto: Printscreen/Instagram/emilyskyefit

"Ceo život sam mislila da nisam sposobna i zbog toga sam gajila mržnju prema sebi. Teret ogorčenosti bio je preveliki. Život u svom umu poslednjih 39 godina bio je iscrpljujući. Ponekad sam želela da pobegnem od sopstvenih misli. Dugo sam bila svesna da se ne uklapam i pronašla sam olakšanje u svojoj zvaničnoj dijagnozi. Sada sebi mogu da pomognem", napisala je Emili.

02:25

RUSKA FITNES INSTRUKTORKA O ŽIVOTU U BEOGRADU! Irina: Ne mogu da verujem šta je ovde moguće, u RUSIJI JE TO ZABRANJENO 15 GODINA

(Espreso/MONDO/T.V./Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.