SRBI MASOVNO UNOSE NARCISE U KUĆU, A NE ZNAJU KOJU STVAR SIMBOLIZUJU: Kad budete čuli, skočićete KAO OPARENI
Narcis, Foto: Printscreen/youtube/SNOVI, KUĆA, DOM

zapamtite

SRBI MASOVNO UNOSE NARCISE U KUĆU, A NE ZNAJU KOJU STVAR SIMBOLIZUJU: Kad budete čuli, skočićete KAO OPARENI

Pošto narcisi sadrže toksine u svojim stabljikama, obavezno držite cveće podalje od drugih sorti kako biste izbegli ubijanje drugih biljaka

Objavljeno:

Znamo da je proleće iza ugla, a sa njim i cvetala bašta. Ništa ne ukazuje na najlepše godišnje doba od bašte pune narcisa. Narcisi su jedne od najpopularnijih prolećnih lukovica zbog zapanjujuće zlatne boje. Oni simbolizuju ponovno rođenje i nove početke. Briga o narcisima je prilično jednostavna, a kada ih posadite, poželećete da ih imate iz godine u godinu.

Poreklom su iz severne Evrope i uzgajaju se u umerenoj klimi širom sveta. Oni su zvanični cvet Velsa i tradicionalno se nose na Dan Svetog Davida, koji se obeležava 1. marta.

Postoji između 13.000-25.000 sorti narcisa, ali najpopularnije su sorte trube. Postoji 13 glavnih vrsta narcisa koje se obično uzgajaju u baštama, ali otprilike 13.000-25.000 različitih sorti u svakoj diviziji. Najzastupljenije sorte uključuju već pomenute trubačke narcise, tu su i dupli narcisi, Triandrus i drugi.

Mnogima je ovaj cvet omiljeni deo prolećne dekoracije, pa ako odlučite da svoj dom osvežite raskošnim buketom narcisa, evo kako da što duže traje: Kada isečete narcise iz bašte, stavite ih u kantu tople vode i ostavite na hladnom mestu 2-3 sata da očvrsnu stabljike.

Pošto narcisi sadrže toksine u svojim stabljikama, obavezno držite cveće podalje od drugih sorti kako biste izbegli ubijanje drugih biljaka. Kada su narcisi spremni za saksiju, odrežite svaku stabljiku da bi duže trajali. Obavezno isecite stabljike pod toplom vodom i pod blagim uglom kako biste sprečili mehuriće vazduha i omogućili cvetovima da brzo upijaju vodu.

Rasporedite cveće

Napunite vazu toplom vodom i hranom za cveće i počnite da ređate narcise. Imajte na umu da ovo prolećno cveće sadrži mlečni sok koji može da otruje drugo cveće, pa ako želite da ih mešate sa drugim sortama, imate dve mogućnosti: sačekajte 24 sata da napravite mešani buket ili stavite narcise u posebnu vazu .

02:48

OVA BILJKA JE UBEDLJIVO NAJBOLJA ZA FARBANJE JAJA! Ima je svuda po Beogradu, a prepoznaje se tako što se lepi za odeću

(Espreso/Najžena/Slobodanka Ćorić/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.