ZBOG OVOG SIMPTOMA JE SAZNALA DA IMA RAK PLUĆA: Pripisivala ga STARENJU, kad su je LEKARI OTVORILI FRAPIRALI SE
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Uptalknews

strašno

ZBOG OVOG SIMPTOMA JE SAZNALA DA IMA RAK PLUĆA: Pripisivala ga STARENJU, kad su je LEKARI OTVORILI FRAPIRALI SE

Rekla je da je jedini simptom koji je iskusila bio nedostatak daha, što je u početku pripisala starenju

Objavljeno:

Ejpril Budro (61) probudila se iz lokalne anestezije i otkrila da je tumor u njenim plućima identifikovan i uklonjen u jednom dahu. "Uštinula sam sebe jer nisam mogla da verujem da je to istina. Ovo je sve bilo tako jednostavno, bez zračenja ili hemoterapije", rekla je ona za Dejli mejl.

Baka je već tri puta u životu bila podvrgnuta lečenju raka, preživevši Hodžkinov limfom dva puta 1984. i 1985. godine, kao i rak dojke 2002. Ona je u januaru bila na godišnjem CT skeniranju kada su lekari otkrili alarmantan čvor na njenom desnom plućnom krilu. Tokom biopsije pluća, lekari su potvrdili da je čvor u stvari rak pluća u ranoj fazi. Doktori su se se odmah "bacili" na posao kako bi uklonili ćelije raka dok je Budroova bila pod lokalnom anestezijom.

Rak pluća
foto: Profimedia

Medicinski tim je primenio novu, minimalno invazivnu tehniku torakalne hirurgije koja koristi robotski vođeni ultratanki kateter za ciljanje lezija u teško dostupnim delovima pluća. Bolnica u Teksasu "Texas Health Harris Methodist Hospital Fort Wort" na kojoj je ova baka bila lečena, jedna od prvih bolnica u ovoj državi koja je usvojila novu tehnologiju uz pomoć robota, koja može da identifikuje tumore raka pluća u ranijoj fazi.

Rekla je da je jedini simptom koji je iskusila bio nedostatak daha, što je u početku pripisala starenju. Tokom njene operacije, lekari su napravili samo pet sitnih rezova na njenoj strani kako bi uklonili tumor, omogućavajući joj da ode kući sledećeg dana.

"Pila sam tablete protiv bolova tri dana, i to je sve što mi je trebalo. U roku od tri dana kasnije, bio sam normalan, šetao sam okolo. Nisam mogla da verujem", rekla je. Njena jedina obaveza nakon lečenja jeste da se javlja na redovnu kontrolu, tačnije skreniranje na svakih šest meseci. Inače, rak pluća je vodeći uzrok smrti od raka širom sveta, ali je prošle godine taj broj pao na rekordno nizak nivo zahvaljujući smanjenju stope pušenja.

(Espreso/MONDO/T.B./Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.