U OVIM GODINAMA ŽENE SVE VIŠE POČINJU DA LIČE NA SVOJE MAJKE: Ni ne primetite kada krenu promene u ponašanju
Ilustracija, Foto: Paul Bradbury / Caia Image / Profimedia

morate znati

U OVIM GODINAMA ŽENE SVE VIŠE POČINJU DA LIČE NA SVOJE MAJKE: Ni ne primetite kada krenu promene u ponašanju

Nekada vas čini ponosnom kada vam neko kaže da ličite na majku, ne samo fizički, već se polako pretvarate u nju.

Objavljeno:

Britanci su uspeli da izračunaju koja je to godina kada ćerke postaju svoje majke. Naime, to se dešava na pragu četvrte decenije, tačnije, kada napunite 31 godinu!

Jedna od glavnih prekretnica je, zapravo, rađanje prvog deteta i činjenica da i sami postajete majka.

Više od polovine ispitanica reklo je da su prestale da se suprostavljaju svojim majkama i počele da ih oponašaju nakon tridesete. Čini se da je ključna godina za početak ovih promena 31.

Sreća
foto: Profimedia

Naime, čak 51 odsto od 1.000 ispitanica koje su bile obuhvaćene istraživanjem navelo je majku kao ženu na koju su se najviše ugledale u životu. Na drugom mestu su sestre (18 odsto), na trećem bake (10 odsto), a na četvrtom drugarice (8 odsto).

Više od trećine njih kazalo je da su se najviše zbližile sa majkom nakon rođenja prvog deteta. Da žene sve više liče na majke nakon 31. godine, pokazuje i podatak da tada počinju da uživaju u istim TV emisijama i serijama (24 odsto), da imaju isti hobi (16 odsto), da koriste iste izreke (15 odsto) i da ih privlači isti tip muškaraca (9 odsto). Istraživanje je naručila kompanija “Dotty Bingo” nakon što je prethodnom anketom utvrđeno da je 80 odsto žena koje igraju bingo nasledilo ovaj hobi od svojih majki, baki ili drugih ženskih rođaka.

Bonus video:

02:25:21

PULS SRBIJE 19.02.2024

(Espreso/Krstarica/D.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.