EVO KAKO DA NAPRAVITE NAJBOLJI UMAK ZA PILETINU: Meso vam nikada nije bilo SOČNIJE
Ilustracija, Foto: Printsceen/Youtube/ kuhaj i peci

savet

EVO KAKO DA NAPRAVITE NAJBOLJI UMAK ZA PILETINU: Meso vam nikada nije bilo SOČNIJE

Često se suočavamo sa problemom suvog i žilavog mesa, što može umanjiti uživanje u obroku.

Objavljeno:

Da biste izbegli ovo razočaranje i osigurali da vaša piletina ostane mekana i sočna, postoji jednostavan, ali efikasan trik.

Nećete verovati, ali tajna sočne piletine leži u upotrebi neočekivanog sastojka – kivija. Ovo voće, bogato enzimima, može da transformiše teksturu pilećeg mesa, čineći ga neverovatno nežnim i sočnim.

Kako funkcioniše marinada

Enzimi prisutni u kiviju, poput aktinidaina, deluju na proteine u mesu, blago ih razgrađuju, što rezultira mekšom i sočnijom teksturom. Da biste postigli ovaj efekat, potrebno je da pripremite marinadu od maslinovog ulja i zgnječenog kivija.

Marinada, Piletina
foto: Printsceen/Youtube/ kuhaj i peci

Piletinu treba da isečete na željene komade i ubacite u marinadu, pazeći da je svaki komad dobro premazan smesom. Meso treba ostaviti da se marinira u frižideru oko sat vremena, što je dovoljno vremena da enzimi urade svoj posao.

Nakon mariniranja, važno je da dobro isperete meso da biste uklonili ostatke kivija i sprečili prejak voćni ukus u gotovom jelu. Zatim začinite meso po svom ukusu i pripremite ga na uobičajen način, bilo da se peče, prži ili roštilja.

Vredi napomenuti da će, zbog prethodnog tretmana enzimima, piletina biti gotova malo brže nego inače, pa pažljivo pratite vreme kuvanja da je ne biste previše termički obradili.

Ako nemate kivi, sličan efekat možete postići koristeći ananas, koji takođe sadrži enzime sličnog dejstva. Marinada od ananasa može ponuditi malo drugačiji ukus, ali podjednako efikasno omekšava piletinu.

Bonus video:

56:14

CENTRALNI DNEVNIK 23.02.2024

(Espreso/Krstarica/M.K./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.