OVO SU NAJČEŠĆE GREŠKE KOJE SVAKI SRBIN RADI SA GREJALICOM: Zbog jedne stvari možete izazvati POŽAR očas posla
Foto: Prinstcreen/Youtube/Over the hills

obratite pažnju

OVO SU NAJČEŠĆE GREŠKE KOJE SVAKI SRBIN RADI SA GREJALICOM: Zbog jedne stvari možete izazvati POŽAR očas posla

Ali evo nekoliko korisnih saveta koji će sprečiti potencijalnu opasnost kod kuće

Objavljeno:

Ako koristite malu električnu grejalicu da biste zagrejali svoj dom u zimskim danima koji nisu previše hladni, obavezno pročitajte nalepnice upozorenja da biste saznali o potencijalnim opasnostima ili bezbednosnim savetima specifičnim za taj model.

Nikada ne priključujte električnu grejalicu na produžni kabl, jer se može pregrejati i izazvati požar. Morate ga priključiti direktno u utičnicu na zidu i to tako da bude jedini priključeni potrošač. Udaljite ga najmanje tri metra od bilo čega lako zapaljivog – starih novina, odeće, stolnjaka… Električnu grejalicu uvek postavljajte na ravnu, čistu površinu, ali nikako na tepih ili komad nameštaja.

Produžni kabl
foto: Printscreen/Youtube/misoo83 tutorials

Ako to možete priuštiti, kupite grejač sa sigurnosnim prekidačem koji se automatski isključuje ako se prevrne. Grejalicu je najbolje postaviti u manji prostor kao što je kupatilo ili u prostor gde se malo ljudi kreće, kao što je spavaća soba. Ako ga postavite u dnevnu sobu u kojoj se kreće mnogo ljudi, ovo može biti veoma opasno, posebno ako imate malu decu i kućne ljubimce, prenosi Jutarnji.

Uvek zapamtite jednu stvar – ako napuštate stan ili napuštate prostoriju u kojoj se nalazi grejač na duže vreme, obavezno ga isključite. Dokazano je da su grejalice koje su dugo bile bez nadzora jedan od glavnih uzroka požara u domu.

BONUS VIDEO

04:48

OVO SU NAJBOLJI NAČINI DA UŠTEDITE STRUJU U DOMAĆINSTVU Stručnjak otkriva TRIK kojim možete da smanjite račune i do 20%

(Espreso/Krstarica/A.J./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.