OVE RASE PASA NAJVIŠE SMRDE OD SVIH: Ako imate osetljiv miris nikako ih NE UZIMAJTE
Pas, Foto: Aleksa Petrović

pažnja

OVE RASE PASA NAJVIŠE SMRDE OD SVIH: Ako imate osetljiv miris nikako ih NE UZIMAJTE

U svetu naših četvoronožnih saputnika, postoje oni čiji se miris ne može lako zaboraviti

Objavljeno:

Njihova prisutnost obogaćuje naša čula na načine koje ni najmaštovitiji parfimeri ne bi mogli zamisliti. Da, govorićemo o psima čiji "aromatični potpis" ostavlja nezaboravan trag u našim domovima... i nozdrvama. Evo liste pasa koji zaslužuju zlatnu medalju u disciplini "Miris koji se pamti".

Baset

Ah, baset! Ovaj pas sa aristokratskim držanjem i tužnim očima ima sposobnost da svojim jedinstvenim mirisom ispuni svaki kutak doma. Njegove duge uši i naborana koža kriju tajne nebrojenih mirisa. Uzrok? Baseti imaju tendenciju ka višem nivou proizvodnje telesnih ulja, što rezultira "bogatim" mirisom koji može biti izazov za osetljive noseve.

Engleski buldog

Engleski buldog, simbol stamene postojanosti i neodoljive tvrdoglavosti, takođe nosi titulu jednog od najmirisnijih pasa. Njegova kratka dlaka vara; problem leži u naborima kože koji zahtevaju redovno čišćenje. Zanemarivanje ove rutine može dovesti do akumulacije vlage i bakterija, što buldogu daje jedinstvenu, "vintage" aromu.

Buldog, Američki buldog
foto: Profimedia

Šar pej

Šar pej, poznat po svojoj prepoznatljivoj naboranoj koži, nije samo čudo gledati, već i... mirisati. Ovi nabori mogu biti pravi sakrivači mirisa ako se ne održavaju kako treba. Vlažnost i toplota unutar nabora stvaraju idealno okruženje za razvoj bakterija i kvasaca, dodajući mu jedinstvenu notu u simfoniji mirisa.

Sveti Bernard, divni džin koji je poznat po spašavanju ljudi, može da se pohvali i svojim impresivnim mirisnim tragom. Njegova gusta dlaka je savršena za zadržavanje vlage, a veličina ovog psa znači samo više površine za miris. Redovno kupanje i četkanje su ključni, ali čak i sa tim, aroma "spasioca" je nešto što se pamti.

Koker španijel

Koker španijel, sa ušima koje bi mogle poslužiti kao elegantni šalovi, ima sklonost ka stvaranju mirisa koji može biti izazov za održavanje. Osim što su sklone upalama ušiju koje mogu doprineti njihovom "mirisnom potpisu", ove ljupke životinje proizvode i više telesnih ulja, što ih čini mirisnim majstorima.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.