NAPRAVITE NAJUKUSNIJI RIŽOTO SA BOLONJEZE SOSOM I UŽIVAJTE U NEVEROVATNOM UKUSU: Recept je JEDNOSTAVAN i BRZO gotov
Priprema Bolonjeze rižota, Foto: Printscreen/youtube/MilinKuvar

morate da probate

NAPRAVITE NAJUKUSNIJI RIŽOTO SA BOLONJEZE SOSOM I UŽIVAJTE U NEVEROVATNOM UKUSU: Recept je JEDNOSTAVAN i BRZO gotov

Bolonjeze rižoto zapečen u rerni je mekan, jakog ukusa i pun sira, što ga čini neodoljivim

Objavljeno:

Bolonjeze rižoto zapečen u rerni predstavlja spoj dva od često pravljenih jela - bolonjeze i rižoto. Kada se iskombinuju dobije se bogat i pun sira obrok. Možda ćete želeti da napravite i lažnu bolonjeze pastu sa sočivom. Bolonjeze rižoto je bogat obrok, izdašan, a preplitanje ukusa mesa, rižota i sira daje poseban užitak prilikom jela. Evo kako da napravite bolonjeze rižoto zapečen u rerni!

Sastojci:

Ulje za prženje

1 luk, sitno isečen

2 čena belog luka, zgnječena

Lazanje
foto: Printscreen/Youtube/ThatGirlCanCook_

3 šargarepe, oljuštene i iseckane na kockice

2 crvene paprike iseckane na kockice

2 kašike paradajz pirea

300 g pirinča

150 ml crvenog vina

400 g mlevenog mesa

800 g seckanog paradajza

3 kašike vorčester sosa

750 ml goveđeg bujona

100 ml punomasnog mleka

100 g rendanog sira

Recept za bolonjeze rižoto zapečen u rerni

Zagrejte rernu

Za bolonjeze rižoto zapečen u rerni zagrejte rernu na 220 C. U velikoj širokoj tepsiji zagrejte malo ulja, a zatim dodajte luk, beli luk, šargarepu i papriku. Prodinstajte na srednje jakoj vatri, redovno mešajući, 10 minuta. Povrće bi trebalo da počne da omekšava i pušta boju. Posolite i pobiberite, pa dodajte paradajz pire i pirinač. Mešajte na vatri 2-3 minuta.

Umešajte mleveno meso

Pojačajte toplotu i dodajte crno vino. Pustite da vino proključa i smanjite, mešajući sve vreme. Kada se vino smanji za otprilike polovinu, dodajte mleveno meso i dodajte na pirinač i povrće.

Dodajte i bujon i mleko

Smanjite temperaturu na nisku-srednju, umešajte seckani paradajz, vorčester i polovinu bujona, a zatim lagano prokuvajte. Polako dodajte ostatak bujna i mleko, malo po malo, mešajući sve vreme dok se rižoto ne zgusne. Ovo bi trebalo da traje 40-50 minuta.

Pecite u rerni

Kada je pirinač al dente, pospite rendani sir u ravnom sloju preko pirinča. Prebacite u rernu i pecite 10-15 minuta dok se sir ne otopi i ne dobije zlatnu boju, a rižoto ne naraste. Uživajte u bolonjeze rižotu zapečenom u rerni.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.